Merhaba,

FIFA 23 oynarken oyuna girdikten bir sure sonra (bazen 5 saniye bazen 45 dk sonra) DirectX error alıyorum.

Hata başlıkları dxgı_error_removed, DirectX function, getdeviceremovedreason şeklinde oluyor her seferinde farklı bir hata veriyor ama genel olarak problem DirectX 12 ile ilgili. (bir tane ekran goruntusu ekledim)

Sistemim şu şekilde:

Ekran kartı: INNO3D ichill X3 RTX 3070.
İşlemci: Ryzen 7 5700X.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB(2x16 GB) 3600MHz.
Anakart: ASUS TUF B450 Pro Gaming II.
PSU: Sharkoon 650W Gold Zero 80+

2 ekranım var biri Dell 165 Hz IPS (G-SYNC uyumlu) diğeri Monster A27 240 Hz VA panel.

Denediğim cozumler:

RAM MHz'lerini en duşuk kayıpla duşurmek (3533 - 3400 - 3200 - 2900 - 2400 MHz hepsi tek tek denendi)
BIOS Update.
Ekran kartı driverını DDU ile kaldırıp kurmak (6 farklı surumle denedim eski / yeni)
FIFA 23'u tam performans calıştırmak icin Denetim Masası ve NVIDIA kontrol panel ayarları (tam performans ve guc ayarları)
Steam uzerinden oyun dosya butunluğunu sorgulama.
Guvenlik duvarını devre dışı bırakma (hem genel - hem FIFA uzerinde ayrı ayrı)
NVIDIA GeForce Experience ile oyunu optimize etme.
Net freamwork 4.8, DirectX uygulamalarını silip yeniden kurma.
Kayıt defteri uzerinden TDR Delay ve TDR Level duzenlemeleri.
CMD uzerinden SFC /scannow kontrolu.
Oyunu 75 Hz, 60 Hz'ye sabitleme.
Oyunu silip yeniden kurma.
Ve en son bilgisayarı Windows 10'dan 11'e gecirip tum bu işlemleri yeniden deneme başarısız olunca yine temiz format ile Windows 10'a yeniden gecip tum bu saydıklarımı tekrar deneme.

İnanın belki yaptığım şeyleri tam sayamadım tum videoları izledim, tum kaynakları okudum EA answer formunu bile hatim ettim ama bana mısın demiyor kafayı yemek uzereyim.

Ekran kartını alalı 4-5 ay oldu ve bu hata son 2 aydır başımı ağrıtıyor, boyle değildi.

Sizce servislik bir durum var mı yoksa yazılımsal mı? Ben mi bir şeyi atlıyorum? Gercekten uykularım kacıyor artık.

@Recep Baltaş desteğinize ihtiyacım var dostum.

Umarım fikir onerisi olan birileri vardır.

İyi sosyaller diliyorum.

Dosya Ekleri Hata.jpg 486,9 KB · Goruntuleme: 16