Arkadaşlar merhaba.
Son zamanlarda oyunlarda derin sesler geldiği zaman (orn: Modern Warfare 3'te bir su altı gorevinde deniz altı yanımızdan gecerken, Modern Warfare 2'de bir gorevde arkaplandaki derin sesler, Dishonored'da uzun bacaklıların yarattığı, uzaktan yururken cıkardıkları derin ses) kulaklık ve hoparlorde (fark etmiyor) cıtırdama sesleri duyuyorum. Gectiğimiz haftalarda anakartımda bir sorun cıkmıştı ve tamire goturmuştum (goruntu gelmiyor, bilgisayar acılmıyordu). Anakart tamir olduktan ve ben bilgisayarıma yeni ekran kartı ve power supply aldıktan sonra bu olaylar olmaya başladı. Anakartı tamir eden kişi de benim işlemcide stok fan kullanıyorsam değiştirmem gerektiğini, oyunlarda sorunlar cıkarabileceğini soyledi.
Şimdi bu sorun yeni aldığım power supply ile mi? Yoksa işlemcide stok fan olduğu icin fanın oluyor anlamına geldiğine mi işaret ediyor? Yoksa tamamiyle başka bir sorun mu? Yakın zamanda buraya video da atacağım. Ama tekrar etmek gerekirse, ufak tefek cıtırdamalar oluyor. Genellikle yukarda belirttiğim gibi durumlarda oluşan derin sesler (bass ağırlıklı sesler) oyunlarda oluştuğu zaman kucuk ve rahatsız edici cıtırdamalar duyuyorum.
Şimdiden teşekkur ederim.
Bilgisayarım:
Anakart: ASUS Z77A
CPU: Intel Core i5-3570K @ 3.4GHz (Ivy Bridge, Quad Core, LGA 1155)
RAM: GSKILL Sniper 8GB (2x4GB) DDR3 + GSKILL RipjawsX 8GB (2x4GB) DDR3
SSD & HDD: Samsung 850 Evo 500GB SSD + Western Digital Elements SE 1 TB HDD
GPU: MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB GDDR5 192Bit DX12
Power Supply: Corsair TX750M 750W (80+ Gold)
Denediğim yollar:
- Ses kartı driverını guncellemek.
- Guc seceneklerinden "Yuksek Performans"a almak.