Ben bilgisayarımı yaklaşık 2 sene once topladım ve 2, 3 ay onceye kadar hic bir sıkıntı yaşamıyordum. Fakat 2 3 ay kadar once Ark: Survival Evolved oynarken bir den FPS 30'a duştu. Daha oncelerde aynı oyunu high ayarlarda hatta bazı ayarları epic'e cekerek bile en az 60 FPS olarak oynuyordum.

Dediğim FPS sorunu birden oldu ve diğer oyunlarda da etki etmeye başladı GTA, Dark And Light gibi performans isteyen oyunlarda. Oyunlara ilk girdiğim zamanlar hic bir şekilde sorun yokken yaklaşık 2 ya da 3 saat kadar oynadıktan sonra birden bire FPS'im 30 a kadar duşuyor ve sabitleniyor. Bunu duzeltmek icin oyundan cıkıp tekrar girmem gerekiyor hatta restlemem bile gerekebiliyor bazen. PC'yi aldığım gunden beri işlemci macununu değiştirmemiştim ondan kaynaklanan bir şeydir diye duşunup gidip macunu değiştirdim fakat yine de etki etmedi.

Yakında format atmayı duşunuyorum fakat atmakta istemiyorum uşengec bi insanım birazcık, cok fazla araştırdım internette falan fakat hicbir şekilde cozumunu bulamadım. Aranızda bana yardımcı olabilecek olan varsa lutfen yardım etsin, en azından bir tahminde bile bulunabilirsiniz. Cunku ben hic bir şekilde cozumunu bulamadım.

Sistemim :

Ekran Kartı: Sapphire R9 290X TRI-X OC
İşlemci: İntel i5
RAM: 8 GB