Merhaba. Bu durum yaklaşık olarak 3 aydır devam ediyor ve ne yaptıysam cozulmedi. 3 ay icinde once problemin Windows kaynaklı olduğunu duşunup format attım. Daha sonra problemin PC'deki eski HDD'dn olduğunu duşunup HD Tune ile Bad Sector taraması yaptım.
(Quick değil) Bir Bad Sector vardı. Aynı zamanda Current Pending Sector kısmında Warning yazdığını gordum. Sonunda HDD değiştirdim fakat sonuc yine aynı. Hatayı aldığım oyunları SSD'ye alıp yeni aldığım HDD'yi cıkartıp denedim, değişen bir şey olmadı. Eskiden Windows 10 yukluydu bu sefer format attığımda Windows 7 kurdum. Oyunlarda calışmayı durdurdu hatası haricinde coğu zaman FPS dropları, kasma ve donmalar oluyor. Cevremdeki insanlar bu hataların yanı sıra sistemimin normalde bana sunacağı performans dan daha azını aldığımı soyluyorlar. Bu Calışmayı durdurdu hatası oyuna gore değişiyor. Bazı oyunlarda oyunun kendi hatası olan Crash report olarak gorunuyor. Isınmalar ile ilgili gerekli testleri yaptım. Oynadığım oyunlarda grafiğin en zorladığı yerlerde GPU ve CPU ısı değerleri normal gorunuyor. Kasada 2 cıkış 3 giriş harici fan var ve bunların temizliğini de duzenli bir şekilde yapıyorum. Termal macun da mevcut. Bu iş beni bilgisayardan soğuttu yardım/tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hata aldığım oyunlar:
Battlefield 1 (Duşuk FPS) Battlefield 4 Blade&Soul (Duşuk FPS) Tom Clancy's Rainbow Six Siege (Duşuk FPS) Playerunknown's Battlegrounds (Duşuk FPS) FIFA 17 Sistem ozellikleri:
İşletim Sistemi: Microsoft Windows 7 Ultimate CPU: QuadCore Intel Core i5-6500, 3400 MHz (34 x 100) Anakart Asus: Z170-P D3 (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR3 Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 (4 GB) SSD: CT240BX2 00SSD1 SCSI Disk Device (240 GB, SATA-III) HDD ST1000DM 010-2EP102 SCSI Disk Device (1 TB, 7200 RPM, SATA-III) Power: 700w Bellek: 2x G Skill Ripjaws 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM Bellek: Kingston HyperX /8G