RAM CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB PRO 3200MHz CL16 Ekran kartı MSI GeForce GTX1660Ti GAMING X 6GB GDDR6 192Bit Anakart MSI B450M PRO-M2 V2 İşlemci AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.9GHz
Oncelikle selam.

FIFA 23'u PC'ye yuklediğimden beri muzdarip olduğum bir konu ile karşınızdayım. Oncelikle oyunu satın almadım, Xbox Game Pass satın alarak oynamaya calışıyorum. Oyunu acıp oynamaya başlıyorum ve belli bir sure sonra cokuyor. "cokuyor"dan kastım direkt olarak kapanıyor, herhangi bir hata veya kod cıkmıyor ekrana. Dun format atmıştım (zaten atacaktım bu cokme de ustune gelince sureci hızlandırdım) ve tekrar yukleyip deneyeyim dedim hala aynı. Process Monitor'den rapor almaya calıştım fakat anti cheat izin vermedi. Olay goruntuleyicisinden de bakmaya calıştım ama pek anlamadım, hatayı bulamadım orada (belki de ben beceremedim). Bir onemi var mı bilmiyorum ama EA App, Windows'un kurulu olduğu M.2 SSD de kurulu, FIFA 23 ise normal SSD de kurulu. Bu durum cok can sıkmaya başladı, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden cok teşekkurler!

Duzelmesi icin denediğim şeyler;

* Format.
* Yonetici olarak calıştırma.
* Windows Defender'ı pasif hale getirme.
* Dosya konumundan Launcher'ı yonetici olarak calıştırma.
* Oyunu ve EA App i silip tekrar yukleme.
* Format atmadan once ekran kartı driverını silip tekrar yukledim, ayrıca eski Driver'ı da yukleyip denemiştim.

(Not: Sadece ekran kartı Driver'ını bugun son surume guncelledim, BIOS ve chipset driverlarını daha guncellemedim)