i7-6700HQ işlemci, GTX950M 2gb ekran kartı, 12gb ram ozellikli bir Asus laptop aldım.

Euro Truck Simulator 2'yi full ayarlarda sorunsuzca oynuyorum normalde. 1 saatten uzun sure aralıksız oynayınca biraz ısınıyor ama sorum bu değil. Bazen 2-3 saat aralıksız oynarsam oyunun bir yerlerinde 8-10 saniye, hatta kimi zaman 20-30 saniyelere varan bir sefere mahsus donma oluyor, klavye hicbir şekilde tepki vermiyor. Bu sureden sonra ise birden oyun kaldığı yerden devam ediyor. Acaba bunun sebebi ne olabilir?

Benim aklıma iki ihtimal geliyor, ya oyun ilk başta anakartın onboard kartı olan Intel HD 5300'u kullanıyor ve Nvidia'ya gecişte boyle bir duraklama yaşanıyor, ya da full HD goruntuyu renderlarken mekanik harddiskin hızı duşuk kaldığından goruntu donuyor. Ben başka bir acıklama bulamadım şahsen, siz ne duşunuyorsunuz? Internette Asus X550VX serisinde donma sorunlarından bahsedilmiş ama benimki hem soz konusu kronik sorunlu modellerden bir tık daha guncel bir seri, hem de o modellerdeki donma sorununun kalıcı olduğu soyleniyor, benimkisi ise bazen 2-3 gunde bir oluyor, 10-20 saniye sonra kaldığı yerden devam ediyor.

Ayrıca oyundaki FPS'yi ve CPU-GPU sıcaklıklarını anlık olarak goruntuleyebileceğimiz bir uygulama var mıdır onerebileceğiniz? Msi Afterburner onerilmiş ama oyun icindeyken de gorebilecek miyim bu verileri koşelerde cıkacak şekilde?

Ayrıca bu seviye bir sistem icin full ayarlarda ETS2'nin alabileceği maksimum FPS değeri kactır acaba? Ona gore işletim sistem kaynaklı bir performans kaybı olup olmadığını anlayabilirim.