Far Cry serisine ben direk olarak 4 ve Primal'den başlamıştım. FC3 oynamayı denemiştim ancak nedense maximum 15 dakika oynatıyor sonra oyun kendiliğinden kapanıyordu. Şuan o sorunu aştım ve aradan zaman gecti format vesaire attım yeniden kurdum oynamak istedim ve enteresan bir şey gozume carptı. Ben normalde oyunu cok yuksek grafik ayarında oynuyordum ve biraz FPS duşuk geliyordu ama takılma ve saire hic olmamıştı ben de bakmamıştım. Ancak bugun oylesine bir bakayım dedim ve oyunu meğer 20 FPS oynuyormuşum ve enteresan olan kısım bu FPS değeri ayarları en duşuğe de alsam değişmiyor. Sistem sitelerinden baktığımda donanımım oyunu rahat kaldırıyor, zaten aşağıya da yazdım sanırım bilgim yok ama oyunda FPS kilidi var. Far Cry 3 oynamış arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Sistem:
Windows 10
İntel Core Quad Q8400 CPU 2.66GHz - 4 Cekirdek
MSI AMD R7 240 2 GB DRR3 DX12
4GB DDR2 RAM
Ek olarak: Arkadaşlar Rise of The Tomb Raider oyununda DX12 seceneği var grafik ayarlarında acabiliyorsun ve benim ekran kartımda DX12 destekliyor ancak DX12 şuanda mevcut olmadığı icin kurulum yapmadım (cıktı ise de bilgim yok kusura bakmayın) bu ayarı acarsam oyun da performans artışı olur mu?