Elden Ring oyununu aldığım gunden beri hevesim kursağımda kaldı. 12. nesil işlemciler ile FromSoftware'in motorunun calışmaması yuzunden bu sorun ile karşı karşıyayız. Bu sorunun 2 adet cozum yolu var var.

1.yol: Oyunun anticheat programını devre dışı bırakıp Denetim Masası'ndan ayrıntılara Git'e tıklıyoruz ve benzeşme ayarlama kısmından 0. CPU'yu kapatıp acıyoruz. Sorunumuz cozuluyor.

2. yol: BIOS ekranına giriyoruz ve Hyper-threading seceneğini kapatıyoruz performansı duşse bile anti cheat sistemini kapatmadığımız icin Online oynayabiliyoruz.

Edit: 2. secenek her zaman işe yaramıyor ve ekran kartınızın beslenmesini engelliyor. 3. bir yol buldum ve bu sorununuzu cozuyor fakat 1 handikapı var.

3. yol: Bitsium parkcontrol uygulamasını indirip CPU settings for Power profile kısmından daha iyi pil omru katmanı haric diğer 2 katmana; plugged in AC başlığı altında parking seceneğini off olarak ayarlıyoruz.

Handikapına gelecek olursak oyunu Alt Tab'a aldığımız zaman eski haline donuyor bunu duzeltmek icin ana menuye donup tekrar oyunu başlatıyoruz.

Sizce 12. nesil bir CPU'ya sahip olunca daha iyi performans almak ve son nesilin tadını cıkarmak yerine bu sorunlarla uğraşmak nasıl bir duygu Intel umarım akıllanır. 11. nesilden daha guclu fakat optimizasyonsuz bir işlemci cıkartmak cidden kotu olmuş tam 1 sene bu sorunla mucadele ettikten sonra oyundan tabii ki de zevk alamıyorum ve yakın zamanda cıkan armored Core6 oyununda da aynı motor olduğu icin aynı sorunlarla mucadele ediyorum.