Merhaba herkese;
Biliyorum forumda bu konuyla ilgili bircok konu var hepsini denedim olmadı. o nedenle yeni konu acmak istedim. şimdi sorunu en baştan duzgun bir şekilde anlatmaya calışacağım belki benim gibi cozumsuz olanlar icinde iyi bir kaynak olur.

Bilgisayarıma temiz format atip Windows 11 (orijinal) kurulumu yaptım daha sonra Valorant kurmak istedim. Valorant kuruldu birkac el attıktan sonra BIOS guncellemesi yaptım.
Hikayede buradan sonra başliyor zaten guncellemeden sonra oyuna giremedim VAL9003 hatası aldım.

Daha sonra MSI anakartı kullandığım icin Riot'un yonlendirmesine gore MSI Secure Boot enable yapacak şekilde duzenleme yaptım BIOS'tan (Riot'un makalesi bknz )
BIOS'ta gerekli işlemleri yaptıktan sonra tekrar denedim neler yaptığımı GIF şeklinde birakiyorum aşağiya.

Butun bu işlemleri doğrıladıktan sonra Windows uzerinde kontrol etmek istedim ve caliştira gelip msinfo32 yazdım cıkan sonuc.

Ne yaptıysam burayi aktif hale getiremedim şimdi sizlerden yardım rica ediyorum uzman kişiler yardımcı olabilirse memnun olurum.