Herkese merhaba. 2 gun once başıma talihsiz bir olay geldi. ( kardeşim bilgisayarı alıyor ve muhatap olduğu kişi bilgisayara kurumsal bir muhendislik programı kuruyor. Tiaportal diye bir program. Bilgisayarı ortak kullanıyoruz. Bilgisayarın diski Adata 500 GB SSD. İşletim sistemini kurulum aşamasında C: 300GB'e: 200GB ayrılmış şeklinde kurmuştum. Muhendislik programı kurulmadan once C diskinde 2 GB boş yer vardı. Yani C tam dolu kullanıyorduk. Masaustun de verilerimi gruplandırarak sakladığım bir klasorum vardı. Cizimler, downloadlar vs. icinde 20 GB ya da fazlası verim vardı. Ozellikle emek verdiğim cizimler bulunuyordu. Uzun suredir harici yedeğini almayı duşunduğum veriler ertelemem sebebiyle ayrı bir cihaza yedeklememiştim. Kardeşin bilgisayarı teslim ettiği kendisine selamlarımı soylediğim malum personel C'de alan olmaması sebebiyle onune gelen dosyaları siliyor ve programı oyle kuruyor. Bunu yaparken benim masaustunde olan atlantis adlı klasorumu tamamen silmiş boşalan 20 GB alanı zaten boyutu 15-20 GB olan programı kurarak tekrar dolduruyor. Yani verilerimi sildiği gibi ustune program yazıyor ve disk dolu. Kurulan programı kaldırıp easus adlı programla silinen verileri tarattım ama sonuc alamadım. Depolama biriminin SSD olması sebebiyle silinen ve ustune tekrar veri yazılan verileri kurtarmanın mumkun olmadığını okuyorum genellikle ben yine de şansımı denemek icin bu konuda yapılabilecek bir şey var mı oğrenmek istedim. @Recep Baltaş