Oncelikle merhabalar. Bugun uzun zamandır kullandığım Opera GX tarayıcısından ozellikle duşuk RAM yemesi ile unlu olan Slimjet tarayıcısına gectim. Sonucları en son acıklayacağım. Oncelikle tarayıcı menusu konusunda Opera bariz bir şekilde ustun. Opera'nın gayet modern ve şık bir arayuzu varken Slimjet internet Explorer'e benzettiğim goz ağrıtan bir tasarım kullanıyor. Reklam engelleyivi konusuna gelirsek iki tarayıcıda da var ve ikisi de işini gayet guzel yapıyor.
Şimdi asıl şaşırdığım kısma geliyorum. Once Opera GX ile Technopat Sosyal ana menusu ve YouTube'da video acıkken yaptığım testlerde sistemin %42 RAM yediğini gordum. Bu da 1.8 GB yapıyor. Ardından sistemi yeniden başlattım ve aynı sayfaları Slimjet ile actım. Sonuc ne mi? Tam tamına %25 RAM kullanılıyordu. Yani sadece 1GB!
Sonuca gelirsek. 4 GB RAM'lı duşuk bir bilgisayar kullandığım icin her ne kadar gorsellikten odun verecek olsam da buyuk bir performans artışı icin Slimjet tarayıcıya gecmiş bulunuyorum. Denemek isteyenler icin indirme linki: Fastest web browser that blocks all ads and protects your privacy - Slimjet
Bu arada soylemeyi unuttum Slimjet Chromium tabanlı bir tarayıcı eklentileri tamamen destekliyor. Altta Opera GX ve Slimjet'in ana menulerini paylaştım.
Opera GX:

Slimjet: