Evet arkadaşlar isyanım yukarıdaki resimde ekli. Mozilla surekli Chrome'a gonderme yapıyor ama hic de sanıldığı gibi değil. Resimde dorduğunuz acık tarayıcılarda sadece Google ana sayfa acık. Firefox'da bir sekme actıgımda yaklaşık 412 MB RAM'e kadar kullanabiliyor. Hatta 2 3 sekme actıgımda ise dizustunde hemen fan sesi hızlanmaya başlıyor. Goren sanki oyun oynuyoruz sanacak o derece işlemci kullanmaya başlıyor.
Ben Firefox'u 2004 yıllarından itibaren 10 sene kadar kullandım. Daha sonrasında Chrome cıkınca malum ceviri vs onu tercih etmek zorunda kaldım. Son zamanlarda ise gizlilik vs olaylarına takılıp tekrardan donmek istedim ama Mozilla artık bu işin cok gerisinde kalmış. O yuzden ne Edge, ne Mozilla hepsi hikaye bu işin tekeli maalesef Chrome. Kızacaksınız bana ama maalesef lider Google.
Ha diyeceksiniz peki gizliliğin ne olacak. Vallahi varsın alsın bilgilerimi. Benim cinsiyetimi yaşımı Google bilse ne olur bilmese ne olur? Tek sıkıntımız şifrelerimiz onlarada zaten hicbir şirket ulaşamıyor. Ya da en kotu bitwarden kullanarak ustesinden gelebiliyorsunuz. İşin bir diğer kısmı ise kullandığımız cep telefonları işletim sistemleri vs hepsi bilgi topluyor.
Kısacası data verilerime ulaşmadıktan sonra bu tarayıcı macerasını kapatıyorum. Peki bu konuda benim gibi duşunen arkadaşlar var mı? Merak ediyorum.