Rehberime hoş geldiniz, aşağıdaki her şeyi okuyarak bilgilendirmeyi alabilirsiniz!
Bildiğim tum tarayıcı/browser'ları ekledim.

1. Google Chrome

Google, internet araması, cevrim ici bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları icin yatırımlar yapan cok uluslu Amerikan anonim şirketi. İnternet tabanlı hizmet ve urunler geliştirir, ek olarak bunlara ev sahipliği yapar. KÂrının buyuk kısmını adwords programı aracılığıyla reklamlardan elde etmektedir.

inceleme: Vikipedi

2. Opera

Opera software tarafından geliştirilen; Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde calışan bir web tarayıcısıdır. Blink tarayıcı motorunu kullanır.

İnceleme: Vikipedi

3. Opera GX

Opera GX, Opera software AS tarafından geliştirilen, Microsoft Windows ve macOS icin Opera web tarayıcısının oyun odaklı bir muadilidir. Opera GX, E3 2019'un başlangıcı ile aynı gun olan 11 Haziran 2019'da duyuruldu. 2020 Ekim ayı itibarıyla acık erken erişimde.

İnceleme: Wikipedia (İngilizce)

4. Safari Apple browser

Safari, Apple tarafından geliştirilen ve webkit motorunu temel alan bir web tarayıcısıdır. İlk kez 2003'te macOS X panther ile birlikte cıkmış, 2007'de IPhone'un cıkmasıyla birlikte iOS cihazlarda mobil surumu yer almıştır.

5. Brave browser

Brave Brave software inc. tarafından geliştirilen acık kaynak kodlu ve ucretsiz bir web tarayıcı yazılımıdır. Chromium tabanlı geliştirilmekte olan Brave, kullanıcıların internet uzerindeki gizliliğini korumak icin reklamları ve takipcileri engelleme ozelliğini sahip.

6. Mozilla Firefox browser

Mozilla Firefox, Mozilla Vakfı ve onun alt kuruluşu Mozilla Corporation tarafından geliştirilen, ozgur ve acık kaynak kodlu bir web tarayıcısıdır. Firefox; Windows, macOS, Linux, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanabilir.

Fotoğraf buyukluğu icin kusura bakmayın, internetten bulup alıyorum ben de!

7. Microsoft Edge.

Microsoft Edge; Windows 10, Windows 10 Mobile ve Xbox One'da kullanılmak uzere Microsoft tarafından geliştirilen web tarayıcısı. Tum cihaz turlerinde Internet Explorer'ın yerini alarak varsayılan web tarayıcısı olmak uzere tasarlandı.

8. Vivaldi tarayıcı

Vivaldi, Chromium tabanlı, ucretsiz bir web tarayıcısıdır. Opera ’nın eski CEO ’su Jon Stephenson von Tetzchner tarafından kalabalık bir ekiple geliştirilmiştir. Windows, OS X, Linux ve Android işletim sistemleri uzerinde calışmaktadır. Son kararlı surumu 3.5.2115.81, Chromium 87.0. 4280. 107 tabanlıdır.

Rehberim bu kadardı, eklemediğim tarayıcıları acıklamada belirtirseniz sevinirim, acıklamaları Google'dan araştırarak buldum!
Tekrardan iyi forumlar.