Merhaba, Uzun zamandır bilgisayarımda Opera-Google Chrome yukluydu. Birini secmek isterken butun tarayıcıları karşılaştırasım geldi. Baya yarışmacımız var gibi gorunuyor. Mevcut eklentiler ile bir YouTube videosunda testi yapıcam. Video muzik videosu, pek hareketli değil, Manuel 1080p ve Tiyatro Modu'nda oynatıcam. Malesef Internet Explorer'ı acamadım, yani testi yok.
Benim fikrimi sorucak olursanız elbette bu kadar tarayıcıyı aynı anda kullanamam. Bu yuzden bilgisayar formatlı iken otomatik gelen Mozilla Firefox'u ve Yeni Microsoft Edge, Opera, Chrome durucak. Vivaldi ve Brave'i ise test edicem. Bunu dışındaki tarayıcıları silicem. Opera'nın daha fazla RAM harcadığını gormek uzdu, yinede kullanmaya devam edicem sanırım. Acıkcası yanlış hatırlamıyorsam Brave beni baya etkiledi, bazı tarayıcılar cayır cayır 5400RPM HDD'li bilgisayarımda kasarken yağ gibi aktı. O yuzden şans vermek istiyorum. Bu kadar fazla internet tarayıcısıyla test yapacağım hic aklıma gelmezdi. Dediğim gibi Opera kullanıcısıyım, keşke PC'de Opera ile Opera GX mobilde ise Opera ve Opera Touch birleşseydi daha pratik olurdu diye duşunuyorum.
Tarayıcıların kullanımını karşılaştırmak icin en iyi site nedir? Merhaba, bircok tarayıcının donanım birimlerini ne kadar kullandıklarını karşılaştırmak ve Technopat Sosyal'de sonucları paylaşmak istiyorum. Sizce hangi sitede karşılaştırma yapmam basit ve yararlı olur?
www.technopat.net
Bu konuda nasıl test edebileceğimi sormuştum ancak testi Gorev Yoneticisinden yaptım.
Hadi yarışmacıları tanıyalım;
Google Chrome Opera Opera GX Microsoft Internet Explorer Chromium Microsoft Edge Old Microsoft Edge New Yandex Mozilla Firefox Comodo Dragon Comodo IceDragon Brave Vivaldi Surprizbozan: Namlarını Oğrenelim, En Azından Benim Gozumde Hadi yarışmacıları tanıyalım;
Google Chrome -RAM'leri Oğle Yemeyi Niyetine Yiyen Dostumuz- Opera -Ucretsiz VPN - Opera GX -Oyuncu Tarayıcısı- Microsoft Internet Explorer -Guvensiz olsa bile bırakılmayan- Chromium -İlk defa Garry's Mod'da Sinema modu calışabilsin diye indirmiştim- Microsoft Edge Old -Surekli uzerinden Chrome indirilen zavallı- Microsoft Edge New -Eskisinin daha havalı hali, arada baya fark atmış- Yandex -For mother Russia- Mozilla Firefox -İyi kalpli dostumuz- Comodo Dragon -Guvenli tarayıcı Chrome Edition- Comodo IceDragon Guvenli tarayıcı Mozilla Firefox Edition- Brave -Tor tarayıcısı- Vivaldi -Opera V2-
Karşılaştırmaları yakında gostericem.
-
Sonucları yazıya daha rahat dokmek icin blog konusu da acmayı duşunuyorum. Chrome test esnasında dayanamayıp sesi kısıp actım. Umarım teste cok buyuk bir etkisi olmamıştır.
Testi yaptığım YouTube videosu:
Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et
Test Videom:
Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et