Merhaba Sosyal! 2.makalem ile karşınızdayım. 2.makalemde sizlere NordVPN ile ilgili yaşanan 2 sıkıntıda destek sağlayacağım. Cok yakın bir zamanda NordVPN satın aldım ve makalede yer alan sorunları yaşayıp cozum bulduğumdan dolayı bunu mağdur durumdaki kişilerle paylaşmak istedim.
Uygulama neden başlatılmıyor?
Turkiye'de bulunan ISS firmalarının bazıları (Turk Telekom, Turkcell) NordVPN gibi populer VPN servislerini engellemiş bulunmakta. TurkNet, Netspeed vs. kullanıyorsanız bu makaleye muhtemelen ihtiyacınız olmayacak. Sebebinden tam olarak emin olmamakla birlikte NordVPN'in log tutmamasından dolayı engellendiğini duşunuyorum.
NOT: Makale iceriğindeki aşamalar Windows işletim sisteminde denenmiştir. MacOS ve Linux'te de işe yaramaktadır fakat onlarda bahsedilen yerlere nasıl girildiğini bilmediğimden sadece Windows uzerinden cozumu anlatacağım.
Uygulamayı Başlatma Sorununun Giderilmesi:
1. İlk olarak NordVPN uygulamasına cift tıklayın. Bu sayede arkaplanda aktif hale gelecektir.
2. Denetim masasını acıp "Ağ ve İnternet" yazısına tıklayın.
• Eğer denetim masası sizde gorseldeki gibi gorunuyorsa sağ ustte yer alan "Kucuk simgeler" yazısına tıklayıp "Kategori" seceneğini secin.
3. "Ağ paylaşım merkezi"ne ve oradan da sol tarafta yer alan "bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" seceneğine tıklayın.
4. Burada ağ bağdaştırıcılarımız gozukecektir. Wi-Fi/Ethernet (Hangisi varsa) sağ tıklayıp "Devre Dışı Bırak" seceneğine basın. Devredışı bıraktıktan sonra hızlı bir şekilde tekrar sağ tıklayıp "Etkinleştir" seceneğine basın.
Ekleme: Kablosuz ağ kullanıyorsanız direkt olarak bilgisayardaki kablosuz bağlantıyı kapatıp yeniden acabilirsiniz, daha pratik olacaktır. Ustteki yontem temelde kablolu bağlantı icindir ama kablosuz bağlantılarda da kullanılabilir.
Bunu yaptıktan sonra NordVPN uygulamasına ait pencere bilgisayarınızın da hızına bağlı olarak birkac saniye icerisinde acılacaktır.
UYARI!
NordVPN'deki oturumunuz anlık internet kesintisinden dolayı kapanabilir. "Login" butonuna bastığınızda otomatik olarak giriş yapmazsa bu durumda E-Posta ve şifrenizle tekrar uygulamaya giriş yapmanız gerekiyor.
Buraya kadar yaptığımız tum işlemler NordVPN uygulamasının acılmaması sorununun cozumuydu. Maalesef henuz kalıcı bir cozum bulabilmiş değilim. Şimdi ise sırada NordVPN'de herhangi bir sunucuya bağlanmaya calıştığımızda "Connection Timed Out" diyerek sunucuya bağlanmamızı engelleyen sorunun cozumunu sizlerle paylaşacağım.
NordVPN Sunucuya Bağlanma Sorununun Giderilmesi:
Cozume gecmeden once şunu soylemeliyim: Sizde yuklu olan NordVPN uygulamasının arayuzu farklı gorunebilir. Bunu dert etmeyin cunku yapılacak aşamalar aynı olacaktır.
1. Uygulamanın ayarlarına girin ve ayarlardan "Connection" seceneğine tıklayın.
2. "Connection" sekmesinde yer alan VPN Protocol seceneğini "NordLynx" olarak değiştirin.
Bunları yaptıktan sonra NordVPN'inizde bir sunucuya bağlanmayı deneyin, sonuc sizi tatmin edecektir.
Kapanış:
Bu makalede Turkiye'de yer alan belli ISS'lerce engellenen NordVPN'in nasıl kullanılabileceğini anlatmış bulunmaktayım. Makalede yer alan gorsellerden umarım rahatsız olmamışsınızdır. Gorselleri bu kadar bebeğe anlatır gibi yerleştirmemin sebebi nereye bakacağını bilemeyen kişilere gorsel olarakta rehberlik sağlamaktı. Makalenin ilk halinde 1.sorunun cozumu icin daha uzun ve farklı bir cozum yontemi de vardı ama denemelerim sonucunda o cozumun patates olduğunu fark edip gorsellerle birlikte silmek zorunda kaldım.
Bu makaleyi hazırlamaya saat 16.32'de başladım. Muşteri temsilcileriyle olan uzun goruşmelerim ki hicbir faydası olmadı (sfc /scannow gibi komutlar onerdiler) ve kendi denemelerim sonucu bu makaleyi 20.30'da sizlerin beğenisine sunuyorum. Son makale ile ilgili goruş ve eleştirilerinizi belirtirseniz cok mutlu olurum. Sizin vereceğiniz geri donut ve tavsiyelere gore bir sonraki makalem daha da iyi olacaktır. Başka bir makalede goruşmek uzere, iyi Sosyaller!
Onceki makalem:
Rehber: USB bellek olmadan Windows kurulumu Herkese merhaba, Technopat'ta ilk rehberim ile karşınızdayım. Rehberimde USB belleğe ihtiyac duymadan cihazınıza yeniden Windows kurabilirsiniz. Gerekenler: Windows ISO dosyası. EasyBCD isimli yazılım. Yaklaşık 10 GB boş alan. Adım 1 - sabit diskte yeni bir bolum oluşturma: Denetim Masasını...
www.technopat.net