OpenAI'ın yeni kullanıma sunduğu OpenAI Chat AI'ı GPT sayesinde daha once hic gorulmemiş bir tutarlılıkla ve hızla diyaloglar kurmanıza, bilgiler oğrenmenize, sorular sormanıza yarıyor. Bir insan ile neler konuşuyorsanız, bu AI ile de onları konuşup tutarlı donutler alabilirsiniz. Sadece İngilizce olmasına gerek de yok. Turkce olarak biraz daha yavaş olsa da cok guzel cevaplar alabiliyorsunuz. Son bir iki saattir bu AI ile konuşuyorum ve İngilizce dışındaki dillerde, bazı sorularımda daha az detaylı bilgiler verdiğini fark ettim ama yine de muazzam.

Yapay zekanın yetenekleri:
Onceden diyalogda konuşulanları hatırlayabiliyor. Konuşulan konuda sonradan duzeltmeler yapabiliyorsunuz. Uygunsuz istekleri geri cevirebiliyor.
Sınırlamalar:
Nadir de olsa yanlış bilgi verebiliyor. Nadir de olsa zararlı yonergeler ve onyargılı icerikler verebiliyor. Dunya ve 2021'den sonraki olaylar icin kısıtlı bilgiler veriyor.
Benim bu yapay zekada anlamadığım şey, bunları direkt internete bağlanma becerisi olmadan yapması. Spesifik bir konuda, cok spesifik bir bilgi istediğinizde (Mesela Bir video oyununda "Şunu yapmanın en iyi yolu nedir?" tarzı bir soru.) internete tam anlamıyla bağlanamadığımdan bunu cevaplayamam gibi bir cevap veriyor ama azıcık zorlarsanız ağzından birkac bir şey alabiliyorsunuz. Ayrıca verilen uyarılar da kopyalanmış, standart metinler değil. Uyarıları durumdan duruma değişiyor.

Surprizbozan: Benim sorduğum İngilizce sorular: