Selamlar. Bir suredir eJoy eklentisini kullanıyorum ve size de anlatmam gerektiğini duşundum. eJoy eklentisi tamamen bir altyazıyı Turkceye cevirmeye yarıyor. Cok basit ama cok etkili bir eklenti kendisi.
eJoy Chrome Eklenti Sitesi
Kullanımı da kurulumu kadar basit. Herhangi bir video da altyazıyı acmak yeterli. Altyazıyı acın ve ardından eJoy uzerinden Turkce altyazıyı etkinleştirin.
Mesela bir YouTube videosu. Orijinal olarak İngilizce actım ve makine cevirisine tıklıyoruz. İsterseniz en ustte ki orijinal cevirinin tikini kapatabilirsiniz. Bu sefer sadece Turkce kalır. Ama izlediğiniz platformdan kesinlikle bir dilde ceviri acık olmalı. Demek istediğim Youtube uzerinden altyazıyı İngilizce secin ama en ustte ki tiki kapatırsanız Turkce altyazınız olur
Not: Turkce altyazı istiyorsanız herhangi bir dilde altyazı olması gerekiyor. Sesi dinleyip altyazı yapmıyor. Olan altyazıyı ceviriyor sadece.
İsterseniz ustte ki ayarı da secebilirsiniz ama bazen bozuluyor.
Ornek olarak Udemy; (udemy de bozulabiliyor, sayfayı yenilemek veya başka bir dili secip geri İngilizceye gecmek duzeltiyor)
Umarım işinize yarar