Oncelikle merhaba,
yıllardır ttnet'in internetinden yararlanıyorum. İnişli cıkışlı bir ilişkiden sonra dun itibariyle turksat internet bağlatmaya karar verdim. İnternetim bağlandı. İnternet anlaşmam 100Mbps 100GB AKN. Normal tarayıcıda internet hızımın hic bir problemi yok. Youtube'da 10 dakikalık, 1080p'lik bir videoyu 20 saniyede falan yukluyor. Belki de daha az bir sure fakat sorun bu değil.
Sorun ise şu; ben bu interneti CS GO oynadığım icin kurdurdum. Daha onceki internetimde rekabetci girince aldığım ping 90-110 arası oluyordu. Bu tur FPS oyunlarında bu tarz pingler kabul edilemez, adamı oyundan soğutur. Bunun onune gecmek icin bu interneti kurdurdum. Buyuk bir heves ile rekabetci girdim fakat durum oncekinden de kotu. Onceden pingim olurdu ama oyunuma lag girmezdi. Bunda 10-20 saniye aralığında lag giriyor. Spedtest.com'da test yaptım. Download hızım 96Mbps, pingim ise 9ms gozukuyordu. Hadi diyelim ki spedtest yakın bir sunucudan test yaptı. Ben counter strike'da rekabetci giremediğim ve hile kullananlardan bıktığım icin ESEA aldım. İstanbul merkezli serverları olduğu icin pingim 20-25 oluyordu. bu internetle ESEA'e girince lobide oyun bile buldurmadı. pinginiz 125'ten yukarı olduğu icin bu lokasyonda mac yapamazsınız uyarısı aldım.
Bana yardım ederseniz cok sevinirim. Şimdiden cok teşekkur ederim.