Oncelikle iyi forumlar, kolay gelsin arkadaşlar.
Aşağıdaki resimde de gorulduğu uzere bu hatayı almaktayım. Sorunu kısaca ozetleyecek olursam internet sayfalarının %90'ına girişte herhangi bir sorun yaşamamaktayım fakat hizliresim, online film, dizi gibi sitelere girerken bu hatayı almaktayım.
Hata aldığım siteye yonlendiriyor ve yonlendirdiği sitede ise 404 hatasıyla karşılaşıyorum.
Olay 2 gun once başladı. İnternetim kesilip geri geldi, aylık AKK dolduğu zaman zaten olan bir durum. Tekrar geri geldiğinde ise bu hatayla karşılaştım.
Muşteri hizmetlerini aradım, kontrol sağladılar fakat durum değişmedi. Muşteri hizmetleri uzaktan erişimle modemde denemeler yaptılar. Kendim birkac defa modemi kapatıp actım sorun gecmedi.
Yine muşteri temsilcilerinin isteği uzerine TTNET DNS adresleriyle denedim yine sorun değişmedi.
Sorunu yalnızca VPN kullanarak aşabiliyorum. Tarayıcı uzerinden veya direk bilgisayar kurulum VPN programları ile hicbir sorun kalmıyor.
Sonuc olarak VPN ile yavaş olan internet hızım iyice yavaşlıyor ve herhangi bir google aramasında bile robot kontrolu uygulamasına takılıyorum.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Acıklayıcı olması ve denediğim cozum yollarını yazdım.