Merhabalar, yaklaşık 3 aydır league of legends adlı oyunda ping sorunu yaşıyorum. Oyunun teknik ekibiyle uzun bir zaman sorunu cozmek icin uğraştık sonra cozemedik internet alt yapısı ile alakalı denip bırakıldı. TTNET kullandığım icin muşteri hizmetlerini aradım ve internetimin gayet iyi olduğunu alt yapıda da santralle goruşmeler sonucu hic bir sıkıntı olmadığını yine de gerekli guncellemeleri gercekleştirdiklerini soylediler fakat hicbir yararı olmadı maalesef. Ping meselem ilk cıktığında bilgisayara format attım olmadı, modemimi değiştirdim olmadı, başka bir yerin internetini kullandım olmadı, kablolarımı değiştirdim olmadı.

Yani ne yaptıysam ne denediysem hic bir işe yaramadı. Proxy değiştiren programları denedim onlardan biraz verim aldım fakat onlarda da sunucu hatası cok vermeye başladı. Oyunun ortasında kopma problemleri yaşadım. Sorunumun tam olarak bilgisayarımda mı yoksa internet alt yapısında mı tam olarak anlayamadım. Hatta biraz araştırma yapmam icin LoL teknik ekibi sizin formunuza yonlendirdi. İlgili makaleleri okudum, fakat bahsedilenlerin hepsini ben gercekleştirdim. Trojan veya zararlı yazılım olacağını da tahmin etmiyorum cunku bilgisayarımı formatladım.

İnternetime kablolu giriyorum ve modemin wifi sini kapalı tutuyorum. Fakat dikkatimi ceken tek konu Turkiye sunucusunda speed test yaptırdığımda ping değerimin 16'larda. (bazen daha da duşuk) Oyunun bağlı olduğu Almanya sunucusundan speed test aldığımda 90 ile 100 arası bir ping değeri cıkıyor(oyundaki aynı değer). Tahminimce sunucular arası bir trafikte problem yaşıyorum fakat sizin daha iyi bileceğinizi duşunduğumden oturu bilgilerinizi rica ediyorum. Ip resetleme, dns otomatiğe getirme, ıvp6'yı kapatma hepsini yaptım. Format tam bilgisayar taraması, regedit hepsini ayrı ayrı yaptım fakat bir anda oluşan pingin 3 aydır derdine derman bulamadım. Yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. Saygılarımla.