Turkiye Cumhuriyeti ’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal hem yaşadığı donemde hem de olumunun ardından sadece Turkiye ’de değil tum dunyada cok sevilen bir lider oldu. Bircok başarılı liderin de saygı duyduğu Ataturk ’u yakından tanıma ve araştırma fırsatı olanlar onu daha cok sevdi. İşte onlardan biri de universite eğitimi icin Turkiye ’ye gelen Kamerunlu Funyi David Tumenta…
Funyi David Tumenta, 2 yıl once Kamerun Cumhuriyeti ’nden Turkiye ’ye universite eğitimi icin geldi
Ankara Universitesi Kimya Muhendisliği Bolumu 2 ’nci sınıf oğrencisi olan Tumenta, Turkiye ’ye gelmeden once Ataturk hakkında pek fazla şey bilmiyordu
Ankara ’ya ilk geldiğinde bir arkadaşının anlattığı şeyler sayesinde Ataturk ’u merak etti ve araştırmaya başladı
“Ankara ’ya geldiğimde bir arkadaşım Ataturk ile ilgili bir şeyler anlattı. İlgimi cekti. Okumalar yaptım kendisiyle ilgili. Okudukca hayranlığım arttı. Ataturk muthiş bir lider.”
Diğer yabancı oğrencilerin de Ataturk hakkında daha fazla bilgi edinebilmesi icin bir uygulama geliştirmeye karar verdi
Uygulamayı yapabilmek icin tam 6 ay uğraştı. Bu uygulama icin hem emek hem de para harcadı ve hazırladığı uygulama birkac gun once Google Play Store ’da aktif hale geldi
Ucretsiz olan uygulamada Ataturk ’un kişisel biyografisi, askeri hayatı, fotoğrafları, onemli sozleri yer alıyor
Ayrıca Ataturk ’un sevdiği 12 şarkı da uygulamada yer alıyor. Tumenta, şarkıların ve fotoğrafların zamanla artacağını soyluyor
Şimdilik sadece İngilizce olan “Gazi Mustafa Kemal Ataturk” adlı uygulama 2 hafta sonra 7 dilde hizmet verecek ve bircok dilden insan Ataturk hakkında daha fazla bilgi edinebilecek
“Google Store ’da cok Ataturk uygulaması var. Benimki ozellikle Google tarafından doğrulandı ve işaretlendi. Cunku diğer uygulamalardan daha bilgi verici. Uygulamada bazı haber sitelerinin linkleri de var. İnsanlar dunyada ne oluyor bilsin diye yaptım bunu.” diyor Tumenta
“Herkes Ataturk ’un kim olduğunu oğrensin istedim. ‘Yurtta barış, dunyada barış ’ Ataturk ’un en sevdiğim sozudur.”
“En cok sevdiğim lider Ataturk. Ataturk cok akıllı bir adam, cok guzel bir insan, cok başarılı bir asker. Boyle calışan birisini hic gormedim. Aynı zamanda kitaplar yazmış. İnanılmaz bir lider. Cok gurur duydum. Zamanımı ve paramı verdim bu uygulama icin. Herkes Ataturk ’un kim olduğunu oğrensin istedim. ‘Yurtta barış, dunyada barış ’ Ataturk ’un en sevdiğim sozudur.”
Kaynak; 1