Android işletim sistemi kişiselleştirme konusundan mobil işletim sistemlerinin lideri. Aklınızdan gecen her şeyi yapabilmenize imkan tanıyor. Google Play ’de deneyiminizi geliştirecek milyonlarca uygulamalar var. Cihazınızı kişiselleştiren widgetlar, tema ve ikon paketleri, yepyeni bir gorunum kazandıracak launcherlar ve zengin duvar kağıdı seceneklerini kolayca telefon ve tabletinize yukleyip kullanabiliyorsunuz. Hazırladığımız listeyse, bu ozellikleri bir adım daha ileriye taşımak isteyen deneyimli kullanıcılara yonelik uygulamalardan oluşuyor. İşte Android işletim sistemli cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi 10 ozelleştirme uygulaması.
1. Gboard ve SwiftKey Gboard ve SwiftKey tartışmasız Android ’deki en iyi iki klavye uygulaması. Her ikisinde de kapsamlı temalar, gelişmiş ozellikler, jest yazımı ve daha bircok ozellikler bulunuyor. Her ikisininde deneyimi birbirinden farklı. Gboard biraz daha basit ozellikler sunarken, SwiftKey biraz daha deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. İki uygulamaya da klavyenizi istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Klavye, telefonunuzu ya da tabletinizi farklılaştırmaya başlamak icin en iyi başlangıc olabilir. Her iki uygulama da reklamsız olarak tamamen ucretsiz kullanılabiliyor. SwiftKey temalar icin ucret alıyordu ancak, tum iceriğe ucretsiz erişebilirsiniz.
Gboard uygulamasına buradan SwiftKey ’e ise buradan erişebilirsiniz.
2. IFTTT
IFTTT son derece guclu bir uygulama. Cihazınızaki ceşitli gorevleri otomatikleştirmek icin kullanabilirsiniz. Google Asistan ve Amazon Alexa dahil olmak uzere 600 farklı uygulama arasında neredeyse sorunsuz calışır. IFTTT, telefonunuzun nasıl gorunduğunden ziyade yaptığı şeyleri ozelleştiriyor. Ayrıca, tum işleimlerinizi uygulama ici satın alma veya reklam icermeden tamamen ucretsiz yapabiliyorsunuz.
IFTTT uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
3. Navbar Apps
Navbar App, navigasyon cubuğunun rengini, temasını ve stilini değiştiren eğlenceli bir ozelleştirme uygulaması. Uygulama Nyan Cat, Garfield, Batman ve karpuzlar gibi temalarla birlikte geliyor. Ayrıca, actığınız herhangi bir uygulamanın navigasyon cubuğu renklerini değiştirebiliyor. Ozelliklerin coğunu ucretsiz olarak kullanabilirsiniz. 1,99doarlık uygulama ici satın alma ile, tum iceriğin kilidini acabilirsiniz.
Navbar Apps uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
4. Navigation Gestures Google, Android Pie surumuyle yeni bir navigasyon sistemi tanıttı. Navigation Gestures, Android Pie surumune gecmeden tum ozellikleri kullanabilmenizi sağlıyor. Gezinme cubuğunu kaydırma hareketi ve mimiklerle kontrol edebiliyorsunuz. Her hareket ozelleştirilebiliyor.Navigation Gestures ie gezinti cubuğu duğmelerini değiştirmenizi ve tamamen istediğiniz gibi kontrol etmenizi sağlıyor. Home tuşu, geri ve son uygulamalar duğmelerinin yerine hareket ve mimiklere bırakıyor. Uygulamanın ucretsiz ve premium surum bulunuyor. Premium surumde 1,49 dolara daha fazla ozelliği telefonunuza ekleyebilirsiniz.
Navigation Gestures uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
5. Sharedr
Sharedr, Android cihazlar icin kullanabileceğiniz benzersiz ozelleştirme uygulamalarından biridir. Uygulama, bir şey paylaştığınız zaman ortaya cıkan bilgi sistemini kontrol ediyor. Paylaşım işlevini geliştiren uygulama, kargaşayı ortadan kaldırıyor. Sadece istediğiniz paylaşım seceneklerini gosterme ve rastgele kişileri tamamen kaldırmak icin Sharedr ’ı ozelleştirebilirsiniz. Uygulamayı tercihlerinize gore ozelleştirmeye başladığınızda, paylaşıp yapmayı kolaylaştırdığını goreceksiniz. Uygulama tamamen ucretsiz.
Sharedr uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
6. Substratum Substratum, Android cihazlar icin tema catısı oluşturuyor. Telefonunuzu tema uygulamak icin Android ’in OMS (Overlay Manager System) sistemini kullanıyor. Substratum,bazı cihazlarda rootsuz calışır ancak, Android Oreo ve devamı sistemlerde root ile en iyi deneyimi elde edebilirsiniz. Google Play Store ’da bu sistemlerle calışan ceşitli temalar bulunuyor. Fiyatlar değişebilir, ancak hicbiri cok pahalı değil. Substratum ile telefonunuzda benzersiz arayuzler ve temalar kullanabilirsiniz.
Substratumuygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
7. Tapet
Google Play ’de bir suru duvar kağıdı uygulaması var. Ancak, Tapet muhtemelen en eşsiz uygulamalardan biri. Uygulamada ceşitli desenleri bulunuyor ve her desen tamamen ozelleştirilebilir. Renkleri secebilir, farklı bir varyant icin desenleri tekrar yukleyebilirsiniz. Tum duvar kağıtları buyuk boyutlarda ve hatta en yuksek cozunurluklu ekranlarda rahatlıkla calışabiliyor. Tapet uygulamasında, her duvar kağıdı yapılandırılabilir olduğundan, ozelleştirme icin harika bir secenek olarak karşımıza cıkıyor. Uygulama ucretsiz ancak, Pro surumu ve isteğe bağlıuygulama ici alımlarla 19.99 dolara kadar cıkıyor.
Tapet uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
8. Tasker Tasker tartışmasız Google Play Store ’daki en guclu uygulama. Uygulama, gorevleri otomatik hale getirebilir, yeni eylemler oluşturabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Tasker, kullanımı kolay bir uygulama değil. Tasker 2,99 dolara satılıyor, ancak uygulama ici satın alma veya reklam bulunmuyor. Tasker uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
9. KWGT KWGT ozel bir widget uygulaması. İsteğinize gore kendi widget ’larınızı oluşturmanızı sağlar. KWGT, bircok şeyi icin widget yapabilir. Hava durumu, takvim, saat, RSS, muzik kontrolleri ve daha fazlasını iceriyor. KWGT derin kişiselleştirme seviyeleri icin mukemmel bir secenek sunuyor. Uygulamayla duvar kağıdınıza ve temanıza uygun widget ’ları istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Uygulama ucretsiz ancak, tum ozelliklere erişim icin tam surum gerekiyor.
KWGT uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
10. Zedge
Zedge, Google Play ’de bulabileceğiniz en populer ozelleştirme uygulamalarından. Cihazınızı benzersiz kılmak icin milyonlarca ucretsiz zil sesi, bildirim, HD duvar kağıdı ve simge sunuyor. Zedge ’nin tercih edilmesindeki en onemli etmen zil sesleri, bildirim ve alarm tonlarıdır. Bu tur şeyler icin mukemmel ses efektleri, şarkılar ve diğer icerikleri bulabilirsiniz. Ayrıca, paylaşmak istediğiniz bir şey varsa, Zedge ’nin web sitesine kendiniz yukleyebilirsiniz.
Zedge uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
Kaynak: 1