Football Manager oyunları bazı insanlar icin adeta hayatla ic ice gecmiş, hayatının bir parcası olmuş durumda. Hic oynamamış kişiler icin bu durum oldukca garip karşılansa da, bir kere Football Manager oynamanın tadını alan kişiler bu amansız hastalığın pencesine duşmuş oluyor. Bağımlılık derecesinde bir bela haline gelmekle kalmıyor, aynı zamanda sınırsız opsiyon sunuyor. Football Manager oynamanın bircok yolu var. Kimisi en guclu takımlardan biri ile oyuna başlarken, kimisi de memleketinin takımını dunyanın zirvesine cıkarmaya calışıyor. Dost meclisinde konuşulurken, elde edilen buyuk başarılar ballandırılarak anlatılıyor.
Bir de madalyonun oteki tarafı var. Football Manager kariyerleri her zaman buyuk başarılarla noktalanmaz. Twitter kullanıcısı olan Simerazzi tarafından atılan ilk tweet ile birlikte, Football Manager oyuncularının elde ettiği birbirinden eğlenceli başarısızlık hikayelerini paylaştılar.
Olayın başlamasına sebep olan ilk tweeti Simerazzi attı FM oynayanlar genelde başarılarıyla ovunur, save-load yaptıklarından veya wonderkid listesi ustunden transferler yaptıklarından hic bahsetmezler. Tum bunlara tepki adına, bu tweet altında FM başarısızlıklarınızı siz yazıyosunuz ben RTliyorum hadi bakam.
— Simerazzi (@simerazzi) January 14, 2019
“FM oynayanlar genelde başarılarıyla ovunur, save-load yaptıklarından veya wonderkid listesi ustunden transferler yaptıklarından hic bahsetmezler. Tum bunlara tepki adına, bu tweet altında FM başarısızlıklarınızı siz yazıyosunuz ben RTliyorum hadi bakam.”
Bunun uzerine birbirinden eğlenceli FM başarısızlık hikayeleri paylaşılmaya başlandı Fenerle biz bile 17 macta 16 puandan fazla toplarız diyip 15 puan topladık
— Selcuk Başoğlu (@SelcukBasoglu) January 14, 2019
Fenerle biz bile 17 macta 16 puandan fazla toplarız diyip 15 puan topladık
Aksiliğe bak sen Şampiyonlar ligi finalini tam kaybederken bilgisayarın fişi cıkmıştı yanlışlıkla
— Burak (@yldrmdrn) January 14, 2019
Şampiyonlar ligi finalini tam kaybederken bilgisayarın fişi cıkmıştı yanlışlıkla
FM ’de başınıza gelebilecek en kotu anlardan birisi, genc yeteneğinizin serbest kalma bedeli koydurması zor bela transfer ettiğim 20 yaşındaki yıldız adayı sozleşmeye komik bir serbest kalma bedeli koydurdu. devre arası aldığım fiyata gitti adam.
— Ogun Celik (@oguncelik) January 14, 2019
Zor bela transfer ettiğim 20 yaşındaki yıldız adayı sozleşmeye komik bir serbest kalma bedeli koydurdu. devre arası aldığım fiyata gitti adam.
Bazen her şeyin kotu gidesi gelir. Ne yaparsan yap olmaz Liverpool'dan kovuldum. Arsenal'dan teklif geldi, birkac ay sonra oradan da kovuldum. En son dandik bir Championship takımının teklifini kabul ettim. Oyuncular bana karşı cephe alınca oradan da kovuldum. Bunların hepsi iki bucuk sezon icerisinde oldu.
— Baris O'Toker (@jameson2626) January 14, 2019
Liverpool ’dan kovuldum. Arsenal ’dan teklif geldi, birkac ay sonra oradan da kovuldum. En son dandik bir Championship takımının teklifini kabul ettim. Oyuncular bana karşı cephe alınca oradan da kovuldum. Bunların hepsi iki bucuk sezon icerisinde oldu.
Faydalar faydasız… İmkanlar imkansız… fm08'de hacettepespor'la 16 kez save load yapmama rağmen cl finalinde real madrid'i yenemedim

— f. (@ferhatc3lik) January 14, 2019
fm08 ’de hacettepespor ’la 16 kez save load yapmama rağmen cl finalinde real madrid ’i yenemedim

Başarısız transferler, hayatımızın br parcası 2015 oyununda cılgın atıyor diye Andre Kramaric'i 2016'da 40 mio'ya lecstırdan aldım 42 mac 3 gol ile sozleşme feshine gittik…
— ❝İlkan Balkan❞ (@ilkanbalk) January 14, 2019
2015 oyununda cılgın atıyor diye Andre Kramaric ’i 2016 ’da 40 mio ’ya lecstırdan aldım 42 mac 3 gol ile sozleşme feshine gittik…
O işler oyle olmuyor işte Frederick. Gelmiyor bir turlu Messi FM de Galatasarayı almıştım butun futbolcuları satıp Messiyi takıma alacaktım altyapı oyuncuları ile ligde oynayacaktım hem Messiyi alamadım hemde takımı kume duşurdum amk
— Frederick (@walbonex10) January 14, 2019
FM de Galatasarayı almıştım butun futbolcuları satıp Messiyi takıma alacaktım altyapı oyuncuları ile ligde oynayacaktım hem Messiyi alamadım hemde takımı kume duşurdum amk
İşsizlik maaşına devam Ust uste 2 macım var gs ıle. Bırı kupa fınalı. Lıgde durumlar kotu. Lıgde kazansam %90 avrupa elemelerıne gıdecektım. Kupayı kazansam zaten gıdecektım. Ikısınde de yenıldım. Tabi sonrası işsizlik maaşı
— ️ (@ahfatari) January 14, 2019
Ust uste 2 macım var gs ıle. Bırı kupa fınalı. Lıgde durumlar kotu. Lıgde kazansam %90 avrupa elemelerıne gıdecektım. Kupayı kazansam zaten gıdecektım. Ikısınde de yenıldım. Tabi sonrası işsizlik maaşı
Paralel evrende Cristiano Ronaldo… Cristiano Ronaldo ’yu 18 yaşında Real ’e almıştım..İlk sezonda omurilik sakatlığı gecirip ikinci yılında futbolu bırakmıştı..Bir yıldız ancak boyle harcanır.
— Emrah Golbasi (@emrahgolbasi) January 14, 2019
Cristiano Ronaldo ’yu 18 yaşında Real ’e almıştım..İlk sezonda omurilik sakatlığı gecirip ikinci yılında futbolu bırakmıştı..Bir yıldız ancak boyle harcanır.
Muslera yok, Carrasco yok, kalede Gomis var fm18 bir anda muslerayla carasso sakatlandı uzun sureli, kayseriyle iceride oynayacağız. mecbur eray ’ı koydum kaleye. aq andavalı 60dakikada 6 tane yedi sonra o da sakatlandı gomisi gecirdim kaleye değişiklik hakkı yoktu, o bile 1 tane yedi 30dkda. bir daha dokunmadım o kariyere
— bahadır (@bahourinho) January 14, 2019
fm18 bir anda muslerayla carasso sakatlandı uzun sureli, kayseriyle iceride oynayacağız. mecbur eray ’ı koydum kaleye. aq andavalı 60dakikada 6 tane yedi sonra o da sakatlandı gomisi gecirdim kaleye değişiklik hakkı yoktu, o bile 1 tane yedi 30dkda. bir daha dokunmadım o kariyere
Kara paralar aklanmış Yanlışlıkla 2.3 milyon euroya alıcağım adamı 233 milyon euroya almıştım. Tabi klup sıkıntıya duşmedi sonra bir anda barca iki tane U21 oyuncuma toplam 250 milyon teklif etti. Hayat hep şans …
— Mert Tanyıldız (@merttanyildiz) January 14, 2019
Yanlışlıkla 2.3 milyon euroya alıcağım adamı 233 milyon euroya almıştım. Tabi klup sıkıntıya duşmedi sonra bir anda barca iki tane U21 oyuncuma toplam 250 milyon teklif etti. Hayat hep şans …
Mourinho bile kovuluyor Mert, uzulme takımı yenileme ayağına kendimi bi an mourinho zannedip alt yapı topcularıyla chelseayi kume duşurdum
— Kaan (@kaan1080p) January 14, 2019
Takımı yenileme ayağına kendimi bi an mourinho zannedip alt yapı topcularıyla chelseayi kume duşurdum
Urfa ’yı satanı biz de satarız Urfaspor'la 11. yılın sonunda şampiyonlar ligi şampiyonu olmuştum. Dunya devleri beni kapar diye istifa edip beklemeye koyulmuştum, kimseden teklif gelmeyince ortada kalmıştım.
— İbrahim (@auditoreee) January 14, 2019
Urfaspor ’la 11. yılın sonunda şampiyonlar ligi şampiyonu olmuştum. Dunya devleri beni kapar diye istifa edip beklemeye koyulmuştum, kimseden teklif gelmeyince ortada kalmıştım.
Belki de FM kariyerlerinin en huzunlusu Fm 2010 ingilizce bilmeyen arkadaşım oyunu ingilizce oynuyor kovulduğunu anlamıyor tum gun space'e basarak geciyor oyunu bana soruyor niye beni maca almıyorlar diye acı gercekle yuzleştiğinde yıkılmıştı
— melih nokta (@OrganikCezerye) January 14, 2019
Fm 2010 ingilizce bilmeyen arkadaşım oyunu ingilizce oynuyor kovulduğunu anlamıyor tum gun space ’e basarak geciyor oyunu bana soruyor niye beni maca almıyorlar diye acı gercekle yuzleştiğinde yıkılmıştı
FM ’de bunu yapmak bile başarıdır aslında Ankaragucu-Real Madrid şl finalinde add managerden realin başına gecip butun oyuncularını forvete koyup kaleye benzemayı koymama rağmen Real Madrid'e 5-1 yenildim
— Burak Yıldırım (@syburak) January 14, 2019
Ankaragucu-Real Madrid şl finalinde add managerden realin başına gecip butun oyuncularını forvete koyup kaleye benzemayı koymama rağmen Real Madrid ’e 5-1 yenildim
Ekibinize guvenin, guvenmeyeceğiniz insanla zaten calışmayın Defalarca save load yapıp yenemediğim takımı bide asistana bırakayım ne olacak acaba diyip bırakmıştım.Asistan yenmişti rakibi…
— Umur (@umurgulen94) January 14, 2019
Defalarca save load yapıp yenemediğim takımı bide asistana bırakayım ne olacak acaba diyip bırakmıştım.Asistan yenmişti rakibi…
Ah Robben. Seni almak icin nelerden vazgecmedik ki fm 2011 de arsenal ile butun parayı basıp robben'i 82 milyona transfer ettim adam transfer sezonu kapandığı hafta sakatlanıp sezonu kapattı butun sezon parasızlıktan transfer yapamayıp ligi 8. bitirdim ve kovuldum
— murat buyukbaş (@sari_tosun) January 14, 2019
fm 2011 de arsenal ile butun parayı basıp robben ’i 82 milyona transfer ettim adam transfer sezonu kapandığı hafta sakatlanıp sezonu kapattı butun sezon parasızlıktan transfer yapamayıp ligi 8. bitirdim ve kovuldum
İhanete uğramak nedir bilir misin? Championship'te Brighton'daydım. Tek transferin eski GS'lı Ismail Bouzid'di. Sezonu 3. bitirip play off yaptık. Finale cıktık. Wembley'de 2-0 dan 2-2 yapıp seri penaltılara gittik. 7. penaltıyı Bouzid kullandı. Save yapma huyum yok. 2. sezon ilk iş Bouzid'i satış listesine koydum
— Cihat Gemici (@Cihat_Gemici) January 14, 2019
Championship ’te Brighton ’daydım. Tek transferin eski GS ’lı Ismail Bouzid ’di. Sezonu 3. bitirip play off yaptık. Finale cıktık. Wembley ’de 2-0 dan 2-2 yapıp seri penaltılara gittik. 7. penaltıyı Bouzid kullandı. Save yapma huyum yok. 2. sezon ilk iş Bouzid ’i satış listesine koydum
İşte boyle gururludur FM oyuncuları FM 2008'de Beşiktaş'ı 12. yapmıştım ve yonetimin toplantı davetini reddedip kovulmuştum. Karşılarına cıkacak yuzum yoktu.
— Aramis (@neoaramis) January 14, 2019
FM 2008 ’de Beşiktaş ’ı 12. yapmıştım ve yonetimin toplantı davetini reddedip kovulmuştum. Karşılarına cıkacak yuzum yoktu.
Uyum=20 Kastamonusporu 2 sene ust uste kume cıkardım super ligde baktım 14.yuz 10. Sırada olan akhisara gittim Kastamonu 17. Akhisar 16. Birlikte kume duştuk
— Muti (@MehmetcikFurkan) January 14, 2019
Kastamonusporu 2 sene ust uste kume cıkardım super ligde baktım 14.yuz 10. Sırada olan akhisara gittim Kastamonu 17. Akhisar 16. Birlikte kume duştuk
FM icin sozun bittiği yerdeyiz 1 sezon boyunca tatile gitmistim, yardimci antrenor İsmail Kartal sampiyon olup yilin teknik direktoru secilmişti.Diger sezon kendim oynayarak 3. Oldum.
— Emre (@Phlvnemree) January 14, 2019
1 sezon boyunca tatile gitmistim, yardimci antrenor İsmail Kartal sampiyon olup yilin teknik direktoru secilmişti.Diger sezon kendim oynayarak 3. Oldum.
Kader diyemezsin, sen kendin ettin Sezona Goztepe ’de başladım duşme potasına girdik, kovuldum sonra Elazığspor ’a gittim onlarlada duşme potasına girdik. Sonuc; iki takımda aynı sezonda kume duştu 😔
— Mert Kanbir (@mertkanbir) January 14, 2019
Sezona Goztepe ’de başladım duşme potasına girdik, kovuldum sonra Elazığspor ’a gittim onlarlada duşme potasına girdik. Sonuc; iki takımda aynı sezonda kume duştu
Bir donem aynı stratejiyi Dursun Ozbek yonetimi de denemişti aslında Fm 2006 o zamanlar futbolun f'sinden anlamıyorum beşiktaşı aldım baktım ekonomik durum hic iyi değil maaştan kısalım enazından diyerek oyunculara 2 haftada bir para cezası kestim 1 ay sonra benim biletimi kestiler
— E. B. (@medinecityboy) January 14, 2019
Fm 2006 o zamanlar futbolun f ’sinden anlamıyorum beşiktaşı aldım baktım ekonomik durum hic iyi değil maaştan kısalım en azından diyerek oyunculara 2 haftada bir para cezası kestim 1 ay sonra benim biletimi kestiler
Futbolda dun yoktur sozunu Football Manager sayesinde anladık İlk sezon şampiyon olduktan sonra 2.sezonumda boyle bir başlangıcı yediremedim kendime… pic.twitter.com/rXnfjv7OJQ
— Berkay Ozkan (@Berkayzknn) January 14, 2019
İlk sezon şampiyon olduktan sonra 2.sezonumda boyle bir başlangıcı yediremedim kendime…
İpleri tamamen futbolcuya bırakmamak gerekiyor fm 12'de konyaspora balotelliyi getirmiştim,şehirden sıkıldığını belirtip yanına arkadaş istedi,gittim onu da aldım sonra sıkıldım ben diyerek antremana cıkmadı
— Mertcan (@mertcaning) January 14, 2019
Fm 12 ’de Konyaspor ’a Balotelli ’yi getirmiştim. Şehirden sıkıldığını belirtip yanına arkadaş istedi, Gittim onu da aldım sonra sıkıldım ben diyerek antremana cıkmadı.
Bu oyle bir acıdır ki, tum motivasyonunu kaybedersin bir anda Liverpoolla oynuyorum man utd a 6-7 puan fark atmışım cok iddialıyım, dedim ki hem lig kupası, hem lig hem de şampiyonlar ligini alıcam sırayla hepsini kaybettim. Şampiyonluğu bir puanla, lig kupasını son dakikada, şampiyonlar liginde juventus icimden gecti
— kanayangulresmi (@kanayangulresmi) January 14, 2019
Liverpoolla oynuyorum man utd a 6-7 puan fark atmışım cok iddialıyım, dedim ki hem lig kupası, hem lig hem de şampiyonlar ligini alıcam sırayla hepsini kaybettim. Şampiyonluğu bir puanla, lig kupasını son dakikada, şampiyonlar liginde juventus icimden gecti
Kulubu Hakan Calhanoğlu ’nun uzerine yapsan da olurmuş aslında Hakan Calhanoğlu transferinde 50 gole 200 milyon maddesini koyduğumu unuttuğum icin gecen yıl şampiyonlar ligini alan takım avrupaya gidemedi finansal fair playden…
— OgiKenogi (@OgulcanKocagul) January 14, 2019
Hakan Calhanoğlu transferinde 50 gole 200 milyon maddesini koyduğumu unuttuğum icin gecen yıl şampiyonlar ligini alan takım avrupaya gidemedi finansal fair playden…
İntikam 12 haftada 17gol 6 asist yapan oyuncuma sozleşme onerdiğim halde kabul etmiyordu. 6ay kala juventus adama sozleşme teklif etti ve kabul edildi. Ligde oynadığım rakip takımın menajerliğini ustlenip sert mudahaleyi aktif ettim sakatlanana kadar tekrarladım ve 1 sene sakatladım
— Eyup Sabri Tabaş (@tabasabri) January 14, 2019
12 haftada 17gol 6 asist yapan oyuncuma sozleşme onerdiğim halde kabul etmiyordu. 6ay kala juventus adama sozleşme teklif etti ve kabul edildi. Ligde oynadığım rakip takımın menajerliğini ustlenip sert mudahaleyi aktif ettim sakatlanana kadar tekrarladım ve 1 sene sakatladım