Harry Potter serisini izlemeyeniniz hemen hemen yoktur. Filmde ustune ortulduğu nesneyi gorunmez yapan “gorunmezlik pelerini” ise cok konuşulmuştu. Fantastik bir filmde izlediğimiz bu nesne ise gerceğe donuştu. Kanadalı askeri kamuflaj uniforma ureticisi HyperStealth Biotechnology Corporation ’dan araştırmacılar, bir kişiyi, aracı, gemiyi ve hatta tum binayı gizleyebilen ozel bir urun geliştirdi. Detaylara birlikte bakalım.
Gorunmezlik belki de yuzyıllardır tartışılan bir konu. Sonunda ise gorunmezliğin sırrı cozuldu
Kanada merkezli HyperStealth Biotechnology Corporation, kişiyi, aracı hatta kocaman bir binayı gizleyebilen bir urun geliştirdi
Araştırmacılar geliştirdikleri bu urune “Quantum Stealth” (Kuantum Gorunmezlik) adını verdi ve patentini aldı
Hyperstealth Biotechnology Corporation; Urdun, Şili ve Birleşik Arap Emirlikleri ve Afganistan başta olmak uzere dunyadaki pek cok orduya askeri kamuflaj uretiyor
Şirketin ekim ayı başlarında patent başvurusunda bulunduğu “Quantum Stealth” isimli malzeme, bir guc kaynağına ihtiyac duymadan ilgili nesnenin etrafındaki ışığı bukerek, gorunmezlik sağlıyor
Quantum Stealth ’ın ozelliklerini sergileyen şirket, cektikleri videoda bir tank ve ucak maketini de gorunmezlik pelerini ile gizledi Şirketin CEO ’su Guy Cramer ise “Quantum Stealth”da kullandıkları maddenin cok ince ve hafif olduğunu belirterek şunları soyledi;
Guy Cramer; “‘Quantum Stealth ’ ile cevrelenen bir insanın, aracın veya binanın, ultraviyole (UV), kızılotesi ve kısa dalga kızılotesi sistemlerinde dahi gorunmuyor. Quantum Stealth, herhangi bir ortamda, herhangi bir mevsimde, gunun veya gecenin herhangi bir saatinde, başka hicbir kamuflajın sağlayamayacağı bir gizlilik vaat ediyor. Son dokuz yıldır bu teknoloji uzerinde calışıyoruz. ”
Nesneleri gizlemeyi sağlayan Quantum Stealth ’ın uretim tarihi ve fiyatı konusunda ise herhangi bir acıklama yapılmadı
Kaynak: 1