Yeni nesil kendisini pek tanımayacaktır ama, dedenizle bibinizle film izleme alışkanlığınız varsa, mutlaka ağızlarından şu ismi duyarsınız. Peter Sellers ve Jacques Clouseau.
Asla kim olduğunu acık etmeyen, bazen 3-4 farklı kılıkla dışarı cıkan, bir nevi Andy Kaufman olan Peter Sellers ’ın farklı hayatlarını ve farklı alışkanlıklarını derleyelim dedik. İyi ki doğdun usta!
“Ben belki de sizim, tam bilemiyorum.”
Peter Sellers ’a, karakter kartelasının genişliğinden olacak, sık sık şu soru gelirmiş. “Siz tam olarak kimsiniz?” Bir gun Peter uzun uzun duşunmuş. Ve bir gun o muhabiri geri arayıp şu cevabı vermiş. “Bilmiyorum. Kim olduğumu bilmiyorum, şuan Peter ’ı oynuyorum. Belki de sizim. Tam bilemiyorum.”
Radyo komikliği
Meşhur olmadan once, annesinin kucuk Peter ’ı iken, inanılmaz başarılı bir radyo komiğiydi. BBC ’nin radyosunda, her akşam sesiyle aynı anda 3-4 karaktere rol veriyor, resmen Kavuklu ’yu canlandırıyordu.
Mosyo Clouseau, bu bir cinayet! Mufettiş Clouseau ile ilgili ne diyelim allahınızı severseniz? Başta Blake Edwards ’ın cektiği, sabun kopuğu bir polisiyeydi ve başrolunde David Niven vardı. Peter Sellers ne yaptı etti, o yan rolunu aldı ve David Niven ’ın eline verdi. İkinci Pembe Panter filmi Karanlıkta Bir Cığlık, abartsanız 3 ay sonra cıktı.
Party ve filler
Hrundi v Bakshi karakteri, surekli sakarlık yapan bir figuran. İcimizdeki surekli sıcan adam işte.. Koskoca bir seti yanlışlıkla patlattıktan sonra, yanlışlıkla bir partiye konuk ediliyor. Zaman atlaması yapalım, partinin sonunda hippiler koskoca bir fili yıkıyorlar. Oha.
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
Bu filmde Peter Sellers, eşşeğin kalbine suyu kacırıyor ve 3 ila 5 arası karakter canlandırıyor. Hayvan, coğunu doğaclama oynuyor. Dr Strangelove rolu icin tam 1 ay boyunca tekerlekli sandalyeden kalmıyor. Hayvan.
Sophia Loren kacamağı. Lukse bak
Şimdi kendisi her sonradan başarılı olmuş evli erkek gibi, meşru bir şekilde capkınlığı ve hırsıyla biliniyor. Da, be adam. Sophia Loren ile eşini aldatmak ne demek lan?
Her aksanın adamı bloody mate! Kendisi akıcı olarak her aksanda, ki buna etnik olarak Hint ve Fransız ingilizcesi de dahil, konuşabiliyor. Cunku dediği gibi, kim olduğunu bilmiyor.
Otomobil sevdası
Kendisi parayı bulur bulmaz Amerikan ve İtalyan ağırlıklı arabalara kendini veriyor. Cocukları kadar değer veriyor onlara. Ve hic araba kazası yok. Ne acayip.
Bonus: Meglio Stasera. Kimseye değil, rol calan Peter Sellers ’a bakınız Bonus 2: Ozet gec derseniz de, Life and Death of Peter Sellers ’ı izleyin ve hayran kalın.