ABD doğumlu Bruce Lee ’nin gercek adı Lee Jun-Fan ’dır. Sık sık sokak kavgalarına karışan bir cocuk olarak buyuyen bir cocuk olan Lee, 1954 ’te unlu usta Yip Man ’ın oğrencisi olarak Wing Chun sistemini calışmaya başladı. Wing Chun ’a boks calışmalarını da ekleyen Lee daha sonra Jeet Kune Do isimli bir dovuş tekniğini oluşturdu. University of Washington ’da drama ve felsefe okudu. Eklektik felsefe yaptığı dovuş sanatlarına her zaman yansımıştır. İşte Bruce Lee ’den hayata dair o harika sozler.
1. Eğer hayatınızı seviyorsanız, zamanınızı boşa harcamayın, hayatın temeli zamandan oluşur
2. Akıllı insan aptal bir sorudan, aptal bir insanın akıllı bir cevaptan oğrenebileceğinden daha cok oğrenir
3. Hedefler her zaman ulaşmak icin değildir, coğunlukla sadece daha guclu tırmanmaya yardım eder
4. Başarılı insan mukemmel odaklanmaya sahip sıradan insandır
5. Hatalar her zaman affedilebilirdir, hatayı yapan kabul edecek cesarete sahipse
6. Bilgelik size guc verir ama karakterli olmak saygı getirir
7. Gercek yaşam başkaları icin yaşamaktır
8. Eğer bir şeyi yapmayı duşunmeye cok zaman harcıyorsanız, hicbir zaman
yapamayacaksınız
9. Kendi prensiplerinizin onunde eğilin, başkasının prensipleri sizi boynunuzu bukmeden
10. Her zaman kendiniz olun, kendinizi anlatın ve kendinize inanın, başarılı bir karakter gorup onu kopyalamaya calışmayın
11. 10,000 farklı tekmeyi calışan kimseden korkmam ama bir tekmeyi 10,000 kez calışandan korkarım
12. Eğer yaptığınız her şeye bir limit koyarsanız, fiziksel ya da değil, bu işinizin ya da hayatınızın her yerine yayılır. Limitler yoktur. Sadece işlerin zorlaştığı zamanlar vardır ve beklemeyip sadece onları aşmalısınız
13. Bir yere gitmek icin başkaları tarafından belirlenmiş yollar sizin değiştirememeniz uzerine kuruludur ama gercek, o yolların dışında
14. Hava yapmak aptalların zafer duşuncesidir
15. Aklını boşalt, şekilsiz ol, akışkan ol, su gibi. Eğer suyu şişeye koyarsanız şişeye donuşur, eğer suyu caydanlığa koyarsanız caydanlığa donuşur, eğer bardağa koyarsanız bardağa donuşur. Şimdi su isterse akabilir ya da carpıp gecebilir; su ol dostum!
onpano nedir?
onpano ceşitli eğitimleri ilgilileriyle buluşturmak amacıyla kurulmuş, eğitim ilanlarını tek catı altında toplayan bir web hizmetidir. Kullanıcılar, onpano.com ’da bulunan eğitimler arasından kendilerine en yakın, en uygun fiyatlı ve en uygun icerikli olanı secebilir, eğitim verenlere ulaşabilir, eğitimleri satın alabilir ve bu eğitimler ile kendilerini geliştirebilir, kariyerinde ilerleyebilir, yeni ilgi alanları yaratabilir ve kendileri ile aynı ilgi alanına sahip kişileri tanıma fırsatı bulabilir.
Bu muhteşem etkinlikleri kacırmamak icin dilerseniz siz de onpano ’yu kendi web sitesinden, Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz.