Twitterda Şafak Malatya isimli kullanıcı paylaştığı tweet serisiyle bir tespitte bulundu. Market alışverişiyle, raflardan hic duşunmeden aldığımız o urunlere daha dikkatli bakmak, uşenmeden iceriğini okumak gerektiğini bir kez daha gostermiş oldu. Tabii butun bunlar 3 yaşındaki kucuk oğlu ve onun istediği kuş lokumları vesilesiyle oldu.
1. 2 cocuğum var. Bir tanesi 3, diğeri 5 yaşında. Cocuklar doğduktan sonra ozellikle onlara market vb..Yerlerden bir şeyler alırken kendimce bir koruma yontemi geliştirdim. Yakın cevremden zamam zaman tepki de gordum 🙂 Ama şimdi size az once karşılaştığım bir şey gostereceģim.
— Şafak Malatya (@SafakSina1903) March 28, 2018
2. Resimde bulunan urunun adres, telefon, marka hatta barkod kısminı kapattım. Benim derdim markalarla değil. Sadece tespitimi paylaşmak istedim. Belki sizlerde de bazı farkındalıklara sebep olurum. Son 5 senedir her market alışverişimde urunlerin arkasını daha bir dikkatli okuyorum
3. Malum hayatımıza E KOD diye bir SACMALIK soktular. Bizleri zehirleyen, coluk cocuğun duşmanı ne varsa, bunları urunlere ceşitli kodlarla yazıyorlar. Vatandaş ise bunların coğuna dikkat etmeden alıyor bir guzel tuketiyor. Az once buyuk bir market zincirinden alışveriş yaptım
4. 3 yaşında ki Oğlum, baba bana lokum alır mısın dedi. Reyonda gosterdiği urun ??? pic.twitter.com/yJO42cchc0
5. İlk bakışta urun, hepimizin hayatımızın bir anında yediği masum bir kuş lokumu gibi gorunuyor. Ancak urunun resmini yakınlaştırırsanız, bazı E KODLARI gorebilirsiniz. Şimdi bakalım bu kodların acılımı neymiş..
6. E129 … pic.twitter.com/1U6hpoQIgd
7. E110 … pic.twitter.com/qExsBEau63
8. E102 … pic.twitter.com/3RVfl73UlD
9. Şimdi soru şu: Siz bu maddelerin bulunduğu, Avrupa'nın bir cok ulkesinde yasak olan bu maddeleri evladınıza yedirir misiniz? Vahim olan ise, neredeyse bir cok reyon urununde bunlar ve fazlası mevcut. İşte bu sebeple alıp sepete atarken 1 değil 5 kere duşunun.
10. Alışverişi yarım saatte değil gerekirse 45 dakikada bitirin. Hepinizin elinde akıllı telefonlar var. Bu kodları gorebileceğiniz uygulamalar mevcut. Kullanın. Mesela ben şu programı kullanıyorum. Umarim bir nebze olsun dikkatinizi cekebilmişimdir. pic.twitter.com/7e5ngPMMcF
11. Mesela E110 ve E102 de dikkatiniz bir şey cekti mi? Hani diyorsunuz ya bazen yahu milletin cocugu ne kadar ualu, bizimkisi yerinde duramıyor. Heh işte bundan ya da bunlardan. Ne demiş? Cocuklarda hiperaktiviteye sebep olabilir. Duşun ki bunlardan haftada ne kadar tuketiyor..
12. Ya da bazen diyorsunuz ya yemeğini duzgun yer, sıkı giyinir, vitanin desen alır burun tıkanıklığı, akıntı bitmiyor..Bak onu da yazmış yukarıda. Burun akıntısı, tıkanıklığı yapar. Alerji yapar.. Yani neresinden tutarsanız elinizde kalıyor..