Obezite, gunumuzde bircok ulkede en buyuk sağlık problemlerinden biri haline gelmiş durumda. Sebebi elbette, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam. Ustelik, kiloları risk sınırlarına ulaşan insanlar icin kilo vermek ve sağlıklı bir yaşama kavuşmak cok daha zorlaşıyor.
Obezite ve aşırı kiloların bir de psikolojik tarafı var. Aşması ve kabullenmesi zor olan fazla kilolar, kişiyi sosyallikten uzaklaştırıyor ve depresyona surukluyor. Tum bunlardan sıyrılmak icin ise bir kırılma noktasına ihtiyac duyuluyor. ABD ’de yaşayan Tony Bussey ise bu kırılma noktasını cok acı bir şekilde yaşamış ve kilolarından kurtulmaya karar vermiş…
Tony Bussey 2016 ’da yaklaşık 88 bin insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı Fort McMurray orman yangınının ortasında buldu kendini
Kurtarma ekibi ise Tony ’nin guvenle ucabilmesi icin ona 2 koltuk ayırmak zorunda kalmıştı
O zamanlar obezite olan Tony, corabını bile giymekte zorlanıyordu ve tam 66 bedendi
Ucakta 2 koltuk kapladığı an “Birilerinin karısı, kocası, ailesi bekliyor ve bekledikleri kişi sadece ben cok kilolu olduğum icin onlara kavuşamıyor” diye duşundu
“Cok şişman olduğum icin yanımda oturamayan ve beklemek zorunda kalan insanları gordum…”
Bu yaşadıkları aslında onun icin bir donum noktasıydı
Yangında yaşananlardan sonra yavaş yavaş yurumeye ve egzersiz yapmaya başladı. Bu sureleri zamanla arttırdı
Tam tamına 326 pound yani 148 kilo vermeyi başardı, ustelik herhangi bir ameliyat olmadan
Yaptığı tek şey yediklerine dikkat etmek, karbonhidrat az protein ağırlıklı beslenmek ve yurumekti
Bu fotoğraf ise Tony ’nin 2 yılda ne kadar değiştiğini gozler onune seriyor
2 yıl once arabasına yurumekte hatta sığmakta bile zorlanan Tony, artık arabasına kolayca binebiliyor
Yangın, sebep olduğu felaketler ve yıkım… Hepsi aslında Tony ’nin hayatını değiştirmişti
Bir sonraki hedefi ise maraton koşabilmek. “41 yaşımda neredeyse 270 kiloyken başladım yurumeye. Eğer ben başarabilirsem, herkes başarabilir!”
Bonus: Okumak istemeyenler icin video iceriğimiz: Kaynak; 1