Mantra olarak da bilinen telkinler, aslında stres altında hisseden bedenimizi ve zihnimizi yatıştırmaya yarayan birer hatırlatıcı. Zorlu anlarda, stresli ve kaygılı hissediyorken guvende, sakin ve huzurlu hissetmek oldukca zor olabiliyor. Ancak boyle anlarda stresi en iyi şekilde yonetme ve stresi azaltma icin yapmamız gereken tek şey, bir adım geri atmak, nefesimizle bağlantı kurmak ve kendimizi tıpkı kucuk bir cocuğu sakinleştirir gibi telkinlerle yatıştırmak. Bu cumleleri birkac kez ( kısık sesle bile olsa yuksek sesle) stresli ve kaygılı hissettiğiniz anlarda tekrar etmek size yardımcı olacaktır. Ancak stresi cok daha iyi yonetebilmek icin nefes farkındalığı, yoga ve meditasyon yapmanın da buyuk onem taşıdığını unutmayın.
1. “Nefes al, nefes ver.”
2. “Mukemmel olmama gerek yok.”
3. “Akışına bırak”
4. “Kendimi affediyorum”
5. “Dunyanın sonu değil”
6. “Stresli hissetsem de kendimi seviyorum, kendime saygı duyuyorum”
7. “Tum deneyimler oğrenmem ve buyumem icin bir fırsat.”
8. “Yavaşla”
9. “Bu stres hissini kontrol edebilirim, beni yonetmesine izin vermek benim elimde”
10. “Nefes alıyorum gucleniyorum, nefes veriyorum rahatladığımı hissediyorum”
11. “Her duygu gecici”
12. “Bana hizmet etmeyen şeylerin gitmesine izin veriyorum” Stresinizi daha iyi yonetmek ve daha sakin, huzur dolu hissetmek icin kanalıma abone olabilir, benimle birlikte yoga ve meditasyon yapabilirsiniz: Eğer yoga studyosuna gitmeye uşeniyor ve yogayı tek başına evinizde yapmak istiyorsanız, Doğanay ile Yoga isimli YouTube kanalımdan benimle birlikte yoga yaparak pratiğinizi geliştirebilirsiniz. Beni Instagram uzerinden ise doganay_konali kullanıcı adıyla takip edebilirsiniz. Sağlıklı, huzurlu ve yogalı gunler!