Şimdi hepiniz muzik listelerinizi acın ve elinizi yureğinize koyup şunu soyleyin;
“Dinlediğim muzik, o anıma etki etmiyor”
İnandınız mı buna şimdi? Bizde durum pek oyle işlemiyor. Herkesin bir uyanma, spor veya ne bilelim sakinleşme modu var ve bu modun ellerinden tutan cok fazla şarkısı var. Dinlediğimiz şarkı gun icindeki laflarımızı, hareketlerimizi hatta hislerimizi bile yonlendirebiliyor.
Peki ya ulkenin yonetimini surduren insanlar, neler dinliyorlar dersiniz? Bizce boyle şeyler olmalı.
Devlet Bahceli ’nin Playlisti Efendim kendisi, genel olarak atarlı olduğu icin, insanlığa tepkisini People = Shit parcasıyla percinlediğini, icindeki kurt aşkını Kurt Seyit isimli parcada halledip her ulkucu gibi gizli gizli Ahmet Kaya dinlediğini duşunuyoruz.
Bulent Arınc ’ın Playlisti Kendisinin kullanmaktan ekseriyetle imtina ettiği kelimeler kadın ve vajina biliyorsunuz. Bunlardan bu kadar cekinme sebebinin 7/24 bunları dinleyip kelimelere hassasiyet kazanmasından, soylediği sozleri surekli “kim demiş” e bağlamasından da faydalandık.
Kemal Kılıcdaroğlu ’nun Playlisti Huzunlu Gandhi, oncelikle ismine şanına uygun bir parca yakalamış. Son zamanlarda cephe altında olmasından dolayı huzuru İbo ’da bulmuş, partinin sloganı icin de alkış fikrini bu playlistten cıkartmış. Diye duşunuyoruz.
Hakan Fidan ’ın Playlisti “Ne olur ki, iki fuze attırırım.” derken olayın gazını bu şarkılardan almış olacak. Sonrasında gidip araştırıp yok etmeyi de, kutsal dediği şeyler icin savaş cıkartmayı da kapsıyor bu Playlist.
Abdullah Gul ’un Playlisti “Ben bilmiyordum, her şey benden habersiz oldu” tavrından dolayı kendisine affedilememeyi armağan ediyoruz.
Ve tabii ki, Recep Tayyip Erdoğan ’ın Playlist ’i CumhurPadişah diyenleriniz var kendisine, ağzınıza biber sureriz. Gayet de guzel bir muzik zevki var gorduğunuz gibi.