Hep erkekler edecek değil ya, biraz da kadınlar teklif etsin. (Heteroseksuelse etsin, homoseksuelse zaten ya kadın edecek ya da kadın edecek.)
Muhakkak evlilik olmak zorunda değil. İstiyorsa onu da etsin tabii, Pink ’in, motorcu sevgilisi Carey ’e yarış sırasında “Will you marry me?” yazdığı pankartı uzatması gibi etsin mesela.
Veya kahve icmeyi teklif edebilir, yemeğe cıkmayı teklif edebilir, eve gitmeyi ya da bi hava almayı teklif edebilir. Tatile cıkmayı, sinemaya gitmeyi, birer muhallebi yemeyi, bir kucuğu paylaşmayı, birlikte direnmeyi, bir yastığa resmiyetsiz baş koymayı, cocuk yapmayı, cocuk yapmamayı, bisiklete binmeyi, yuruyerek gitmeyi, olmadı otobuse binmeyi teklif edebilir. Ahlaklı teklif edebilir, ahlaksız teklif de edebilir. Acık artırma usulu satış yapan sitede değiliz ya, ciddiyse de edebilir, ciddi değilse de edebilir.
Ben oyle dumduz teklif edemem, icinde hazır teklif bulunan şarkı gondereceğim diyenler aşağıdaki listeye goz atabilir. Kimi damar, kimi yapış yapış, kimi yalvar yakar, kimi “gel gel”li, kimi direkt halleniyor, kimi istemem yan cebime diyor, kimi ovup ilgi bekliyor, kimi yalnızca ahval bildiriyor, kimi ise fattık futtuk konuşuyor.
Dinleyerek devam etmek isteyenler icin link de var!
Not: Once şarkının adını, sonra şarkının soyleyenini, sonra da soz yazarını okuyacağız. İkinci bir isim yoksa soyleyen ve yazan aynı kişi demektir. Soru işareti varsa, soz yazarı bulunamamıştır.
1. Uzaktan Geldim / Ayşen / Zeynep Talu Soyletme, uğraştırma daha fazla, kapında kok saldım diyor.
“Hic duşer miydim yollara, o yolların sonunda seninle olmak olmasa? Uzaktan geldim, kapını ac beni yorma.”
3. Cal Kapımı / Birsen Tezer https://www.youtube.com/watch?v=XxNyt3pChE8
Ummazsın ama umuyorsundur aslında, beklemezsin ama bekliyorsundur da. Edersin teklifini, belki gelir.
“Cal, calsana kapımı, ister uykulu, ister uykusuz.”
4. Sizi Gozlerdim Hep / Zuhal Olcay / Mehmet Teoman Uzunca zaman stalker soslu platonik buyutmuş, sonunda da gitmiş anlatmış gibi.
“Sizi gozlerim hep, goz bebeğimde yansırdınız, sokak lambasının altından bir ilah gibi gectiğinizde, karşı karşıya gelmemek icin kaldırım değiştirirdim. (…) Yatağıma uzanıp sorardım korkarak kendimebir gun, bir gun, bir gun dokunabilecek miyim diye size.”
5. Guzel Adam / Jehan Barbur En naif teklif.
“Guzel adam, buyur musun benimle? Dolaşırdık şu hayatı”
6. Mecbursun / Sertab Erener / Sezen Aksu Teklif de değil, zoraki guzellik!
“Mecbursun mecbursun, hic caren yok, inadı bırak gel, şukredeceksin sonra şansına.”
7. Aşk Beklemez / Nazan Oncel Bildiğin eve cağırmış.
“Kendini al gel, gomleğini kazaklarını,kitaplarını al gel, gel bu defa gel evime, gel aşka gel, misafir ol gel bana, borekler acarım sana”
8. Sacma Sapan İspanyol / Deniz Arcak / Alpay Aydın Cidden sacma sapan 🙂
“Bilmezden gel ya da yan ciz sen yine, denemeden bu aşkı sen sakın karar verme.”
9. Hovarda / Emel 90 ’lı yılların en guzel klibine sahip umutsuz aşık teklifi.
“Sen arada sırada uğra bana, hovardayım diye kıyma bana.”
10. Sadece / Kalben Samimi, yalın, konuşarak değil gostererek cevap verilebilecek teklif.
“Hicbir şey istemedim, ne yatak ne oda, ne de ev, sen de bırak her şeyi, sadece beni sev. Dizlerinde dizlerim, boynunda ellerim, boğulur gibi yeniden her gece, her gece doğalım mı sevgilim?”
11. Bul Beni / Sedef Sebuktekin Ben cıkmayayım da, sen cıkar diyen, saklambac oynayan kadın teklifi.
“Bul beni, nefesin kesilinceye kadar uğraş, hadi bul beni, artık. (…) Tum o sahip cıktığın anlamsız duşler gibi yokla ellerinle, ara bul beni, cıkarıp kurtar, o kısır dongu bitirir beni artık.”
12. Olmazsan Olmaz / Guliz Ayla / ? Cağırıyor, cağırdım diyor.
“Cok seviyorum demiş miydim? Sarıldım sarıldım bırakmam, cağırdım cağırdım, daha da sensiz yatmam.”
13. Guneşim / İdil Uner / ? Aslında bi follow ’lasan rahatlatacak teklif.
“Ah o gozlerin, arasın beni, izlesin, peşime duşsun.
14. Ahmet / Deniz Seki Tum Ahmetlerin uzerinde baskı yapan teklif.
“Bak sana bu defa, kesin soyluyorum, kuş uctu ucacak Ahmet!”
15. Hacı Ağa (Tavukları Pişirmişem) / Dilber Ay ft. Kahtalı Hamido / ? Bu şarkıyı koymamak olur muydu? Evin tum fertlerinin yoklaması yapıldıktan sonra gelen teklifsiz teklif. Ozellikle hacının carşıda, anahtarların pencere oluşu ici bir hoş eder.
“Akşama geleceğim, akşama geleceğim hacı baban evde mi? Tavukları dondermişem, hacıyı da carşıya gondermişem. Akşama geleceğim, akşama geleceğim anahtarlar nerede? Anahtarlar pencerede, tavuk da pişer tencerede…”
Bonus: Erkek Sindrella / Ayca Şen
Zırt pırt gulmesi gelenlere ozel şakalı teklif. Ciddi mi, dalga mı geciyor belirsiz 🙂
“Aşk lafından hep utanmıştım, her duyduğumda gulmem gelmişti. (…) Evlenicem senle, buna eminim. (…) Sonra buldum seni saklandığın kucuk evini, supper ortama duştum, artık evlensem mi acaba?”