O cok sevdiğimiz, kalbimizin yarısı dediğimiz insandan ayrıldığımızda bizim icin dunya durur bir sureliğine. Guzel gunlerimiz aklımıza gelir, kalbimiz acır, kavgalarımız aklımıza gelir, canımız yanar. Ozleriz, daha once kimseyi ozlemediğimiz gibi ozleriz onu.
En sacma filmi izlerken birden gozlerimiz yaşarır, sokakta el ele tutuşan bir yaşlı cift goruruz, salya sumuk ağlamaya başlarız. Ah bir de o şarkılar, ah o acıklı şarkılar var ya… Hani Zeki Muren ’in de dediği gibi; “Coktan unuturdum ben seni, coktan, ah bu şarkıların gozu kor olsun…” 🙁
Ayrılık acısıyla yazılan, bestelenen ve aynı durumdaki insanın yureğini acıtan yabancı şarkıları derledik.
Tum aşk acısı cekenlere ve kalbi kırıklara gelsin…
1. Joy Division – Love Will Tear Us Apart Ardından bir de Nouvelle Vague ’den acın, kombo olsun.
2. Yeah Yeah Yeahs – Maps Karen O ’nun duygusal sesi bile sizi ağlatmaya yetmezse şarkının şu sozunu yastık altı yapın: “Wait! They don ’t love you like I love you.” (Dur! Onlar seni benim seni sevdiğim gibi sevmiyor.)
3. Suede – Stay Together İlk dinleyişte ay ne guzel bir indie aşk şarkısı deseniz de şu sozlerine yoğunlaşınca gozlerden mutlak surette yaşlar boşalıyor: “Come to my arms/I ’m lost.” (Kollarıma gel/ Ben kayboldum.”) Don be insafsız sen de 🙁
4. Amy Winehouse – Back To Black Sadece ayrıldığınız sevgiliniz icin değil Amy icin de burulacak kalbiniz.
5. Blur – No Distance Left To Run Damon Albarn ’ın kendi ayrılık acısından yazdığı bu şarkı yine bitişler, yine buhranlar uzerine.
6. Bon Iver – Flume Tum albumu eski sevgilisine armağan eden Bon Iver ’i uzen bizi de uzmuş sayılır zaten.
7. Bright Eyes – Haligh, Haligh, a Lie, Haligh Off bunu dinleyip kalbi acımayan bir insan daha dunyaya gelmedi, gelmeyecek de. Conor Oberst yine yaktın bizi reis 🙁
8. The White Stripes – I Just Don ’t Know What To Do With Myself Hani ayrıldıktan sonra bir anda hayatınızın bir anlamı kalmadığını duşunur, kendinizi sonsuz bir boşlukta sallanır gibi hissedersiniz ya? İster The White Stripes ’tan ister Dusty Springfield ’den dinleyin o acı işte bu acı.
9. Arctic Monkeys – 505 Alex Turner gibi bir dunya harikasının terk edildiği dunyadan biz zaten ne bekliyoruz ki? Ay gozumuze bir şey kacmış olabilir tam şu anda. Bir de Alex ’in bir konserde şarkı sozlerini unutup tamamen salladığı bir goruntusu var ki onu da bulup izleyin bir ara, gozyaşlarınızın yerini gulucukler alsın.
10. The XX- Infinity Her şarkısıyla bir kucuk devirmek istediğimiz The XX giden sevgiliye ağıtlar yakarken bizim de boğrumuze ateşler salıyor.
11. Kadebostany – Castle in the Snow Tum yalnız hissedenlere gelsin. Tum yalnızlıktan olenlere gelsin. Tum vazgecilmişlere gelsin.
12. Coldplay – The Hardest Part Hipnotize olmuş gibi izlediğimiz bu klibin aslında arkasında bir terk edilme hikayesi yatıyor. Boşuna dinlerken tuylerimiz diken diken olmuyor yani.
13. James Blunt – Goodbye My Lover Ah kac ilişkinin uzerine dinlendi bu şarkı? Kac kişiyi uykusuz gecelerde gozyaşlarına boğdun zalım James Blunt?
14. The Kooks – I Want You Back Hayatınıza geri istediğiniz o vicdansıza gelsin.
15. John Mayer – Come Back To Bed Her şeyi geri alma şansımız olsa da yine yan yana uyusak eskisi gibi… Yanındayız, John.
16. Jeff Buckley – Lover, You Should ’ve Come Over Jeff sevdiceğinin yollarını gozlerken biz de geri donmesini istediklerimize soyluyoruz aynı notaları. Keşke onunla birlikte Jeff de geri gelse

Vallahi ağlamıyoruz, gozumuze bir şey kactı 🙁