Selamlar dostlarım. Hepinize iyi " sosyallikler " diliyorum.

Ekran Kartım: Amd 7850m olması lazım.
Laptop oldugu icin birde ustunde İntel 4000 Hd Graphics, var.

Evet sorunum, Adobe Premiere Pro Cs5.5 hızlı render alamam esasında. Eskiden aynı sistem ile en fazla 2 saatte aldıgım 1920x1080 cozunurlukteki ve 60 fps'teki videoyu su an 22 saatte almam biraz garip.

Ben olayın ekran kartı ile alakalı oldugunu duşunuyorum. Cunku eskiden " Resim 1 " deki renderer yerinde gpu accerletion yazıyordu.

[ RESİM 1 ]

Bu sorunun nedeni ne bilmiyorum. 22 saat benim icin buyuk zaman kaybı.

Alttaki resimde [Resim 2 ] ise Amd Catalyst Control Ceter'daki gecişli grafik ayarlarım gozukmekte.

Resim.2.

Gorduğunuz gibi gecişli grafik ayarlarını değiştiremiyorum kilit oldugundan dolayı.

Dostlar ekran kartı hızlandırmasını farklı bir surumde denedim Premiere Pro Cc 2015'te. Ekran Kartı hızlandırması aktifti. Ancak video yarısına geldiğinde bilinmeyen hatadan kaynaklı olarak render işlemi yarıda kalıyordu. Farklı sitelerde Premiere Pro CC kaynaklı bir bug oldugu yazıyordu. Bende Premiere Pro CS5.5 deneme surumunu yukledim ancak bu seferde ekran kartı hızlandırması etkin değil.

Not: Premiere Pro CC 2015' te render alırken ekran kartı hızlandırmasıyla mukemmel bir hızla işliyordu videoyu [ Yani kartım destekliyor ]

Gelelim Sorularıma :

1 - Premiere Pro 2015'e ekran kartımı nasıl gosteririm?

2 - Kilitli simgeyi nasıl acarım ki iki ekran kartım arasında geciş yapabileyim?

3 - Surum kaynaklı mı acaba ?

Cevaplarsanız en icten dualarımı edeceğim. Teşekkurler. Sağlıcakla kalın.