Muzik dunyası muziğin kralı Michael Jackson ’dan sonra, Prince ’i de 57 yaşındayken kaybetti. Prince, gitar başta olmak uzere, kullandığı bircok enstruman ve urettiği bestelerle, muzik dunyasını 80 ’li yıllardan beri sallamıştır.
Muzik dehası Prince Rogers Nelson, kısaca Prince, muzik dunyasına yon vermiş sayılı efsane isimlerden biri ve gercek bir ikon olarak unutulmayacaklar arasında yerini aldı.
Her ne kadar ağırlıklı olarak pop ile anılsa da, aslında yarattığı muzik; rock, R&B, soul, funk, jazz, hiphop gibi turlerin hepsini iceren bir kombinasyondur.
Dunyayı renklere boğan efsane, huzur icinde uyu!
1. Prince ’in muzik dunyasına girişi 70 ’li yıllarda kurduğu “94 East” grubuna dayanıyor 2. Muzikle ic ice olan yaşamı boyunca muzikalite olarak kusursuz sayılabilecek şarkılarını kendi yazdı ve kendi caldı 3. 1984 ’de yayınlandığında yılın albumu secilen “Purple Rain”, tum zamanların en başarılı albumleri arasında kabul ediliyor 4. 1980 ’lerde parlayan bu yıldız sadece muziğiyle değil, stili ve yaşamıyla bir butun olarak saygı duyulan, dunyaca unlu bir ikona donuşmuştur 5. “Ben yalnızca siyahilerin dunyasında unlu olmak istemiyorum. Tum dunyayı, her şeyi istiyorum…” 6. Prince coğunlukla yukseliş donemindeki “The Revolution” grubuyla anılsa da, solo albumleri sayesinde de az kasıp kavurmamıştır 7. Başta Batman olmak uzere bircok filmin unutulmayan soundtrack ’lerinin altında Prince imzasını gorebilirsiniz 8. Prince, Amerikan pop kulturune ait bir şov olan “Super Bowl Halftime Show”a konuk olduğu bolumde, nasıl bir şovmen olduğunu da dunyaya gostermiş ve kendine hayran bıraktırmıştı 9. Efsane ’nin, 7 Grammy odulu ve daha sayamayacağımız onlarca muzik odulu bulunuyor 10. Amerika ’da ve dunyada muziğin ikonik yıldızı olarak bilinen Prince, muzik dergisi “Rolling Stone”da tum zamanların en iyi 100 sanatcısı listesinde yer almıştı 11. Prince ’in olumunun ardından Twitter ’da unluler kendisi hakkında bircok paylaşımda bulundu Amerikalı oyuncu Jake Johnson; “Buyuk starlarla tanışmak coğu zaman hayal kırıklığı olabiliyor. Ama bu durum Prince icin gecerli değil. Onunla ilgili hayal ettiğim her şeye gercekten sahipti.”
12. Prince ’in efsanelere yakışır bir sahne performansı. Hoşcakal prens!