Bilgisayar oyunlarının bircoğunda oyunun kendi muzikleri mevcut. Ancak oyunu oynarken bu sınırlı muziklerden sıkılanlar icin bilgisayar oyunu oynarken aldığınız keyfi artıracak, sizi gaza getirip moda sokacak aynı zamanda gulme krizlerine sokacak 17 şarkılık bir liste oluşturduk. Ancak nadiren de olsa muhteşem soundtracklere sahip şarkılarda bunu yapmanızı pek onermiyoruz. Grim Fandango gibi…
Call of Duty – Ben olmedim ki (Selda Bağcan) Call of Duty oynarken bir anda olduğunuzde arka plandaki muziğin “Ben olmedim ki” dediğini duşunun. Bunu aynı zamanda yuksek sesle calarak rakipleriniz uzerinde psikolojik baskı da oluşturabilirsiniz. Oyun esnasında arka plan şarkınız “Yiğit olmez kolay kolay…” dediğinde rakipleriniz hafiften tırsabilir, siz de bu esnada icinizden anıra anıra gulebilirsiniz.
GTA V – Ben sizin babanızım (Barbaros Hayrettin) GTA V 3 farklı karakterle oynanılan bir oyun. Bu karakterlerden bir olan Michael eski bir soyguncu ve emekli olmayı umit etmekte. Ancak emeklilik planları; yıllarca kurşunlardan kacarak biriktirdiği paraları hortum gibi emen karısı, surekli olarak onunla zıtlaşan kızı ve kumarbaz oğlu yuzunden bir turlu gercekleşemez. GTA V ’de onları sağdan soldan topladığımız farklı aile gorevleri mevcut. Bu aile gorevlerinde sırasında bu şarkıyı arka planda acarsanız oldukca fazla eğlenebilirsiniz.
Cs:GO – Bana donek demiş itin birisi (Huseyin Uğurlu) Counter Strike: Global Offensive… Bildiğimiz Counter oyununun biraz daha gunumuze uygun rotuşlanmış hali sayılabilir. Dunya uzerinde milyonlarca oyuncusu olan ve hic eskimeyen bir oyun. Oyun esnasında bize ateş eden birinin arkasından dolaşırken yolda bu şarkının calması sizi gulme krizlerine sokabilir ve dikkatiniz dağılıp kor bir kurşuna hedef olabilirsiniz.
No Man Sky – Batsın bu Dunya (Orhan Gencebay) No Man Sky bağımsız yapımcılar tarafından geliştirilen bir uzay macera oyunu. Oyunda uzay gemimize atlayıp farklı gezegenlere giderek keşifler yapıyoruz. Tabi oyun icinde bunlarla ilgili gorevler de mevcut. Ancak bilmediğimiz bir gezegende garip, ne idiği belirsiz yaratıklar bize saldırmaya başlayınca bu şarkı arka planda kendi kendine calmaya başlıyor, siz bir şey yapmıyorsunuz. 🙂 Şikayetimiz bu oyunu yaratanlara…
Far Cry 4 – Dağları deldim (Ozlem Tekin) Far Cry 4, hikayesi itibariyle Himalayalar ’da gecen bir oyun. Pembe incili kaftan giyen diktator Pagan Min ve onun ordusuyla savaşırken aynı zamanda kafayı cekip uhrevi yollarla Shangri-la ’yı falan buluyoruz. Himalayalar ’ın bir tepesinden diğerine cirit atarken bir anda bu şarkıyı calarken buluyoruz.
Mafia 2 – Aşk ciceğim (Bahtiyar Ozdemir & Aysun Taşceşme) Mafia 2, adı uzerinde bir mafya oyunu. Mafya uyelerinden birini canlandırdığımız oyunda farklı gorevleri yerine getirmeye calışıyoruz. Banka soymaktan tutun da, mekan basmaya kadar. Ancak bu oyunda birilerini yanlışlıkla oldurmek cok kolay. Boylesi bir durum yaşandığında bizler gibi vicdan sahibi oyuncular icin arka planda “Yok yere gittin” şarkısı calmaya başlıyor.
Farming Simulator – Koca okuz (Ayla Algan) Farming Simulator, bize bir ciftlik kurma, tarla ekme, bicme, hasat yapma gibi imkanlar sunan eğlenceli bir oyun. Oyunda genellikle traktorleri kullansak da benzini bitince calışmıyor bunlar. O yuzden hepimiz okuzlere muhtacız. Koca okuz şarkısı aynı zamanda bir trajediyi anlatıyor.
Car Mechanic Simulator – Usta (İbrahim Tatlıses) Bu oyunda adeta bir motor ustası oluyoruz. Garajımıza gelen kotu durumdaki arabaları baştan aşağı sokerek yeniden yapıyoruz. Oyunda her bir parca gercek arabaların parcaları modellenerek tasarlanmış. Ama bazen oyle durumlar oluyor ki kucuk bir cıvatanın yerini bulamayınca saatlerce arıyoruz ve icimizden “Bu nasıl yaşamak usta” diyoruz. Sonra aramayı bırakıp “Vakit doldu artık bana musaade” nidalarıyla kitap okuyoruz.
NFS Most Wanted – Araba (Mustafa Sandal) NFS Most Wanted hala en sevilen yarış oyunları arasındaki yerini koruyor. Oyunun hikayesi, 15 kişlik kara listesi ve yılanın başı Razor… Oyunun başında hile sonucu Razor ’a kaptırdığımız BMW M3 otomobilimizi geri kazanabilmek icin polisleri, onceki 14 kişiyi ve sonunda Razor ’u yeniyoruz. Tabi biz arabamızı geri alana kadar surekli kafamızda aynı şarkı “Onun arabası var”. Aslında bizim arabamız o. Bin bir guclukle Razor ’dan geri aldığımız guzelim arabanın; oyunun devamı olan NFS Carbon ’da, daha oyuna başlayamadan; oyunun introsunda elimizden gitmesi de evlat acısı gibi koyuyor. Haksızlık bu…
Mount and Blade – Mehter Marşı
Mount and Blade Turk yapımı bir oyun. En gercekci meydan savaşı ve kuşatmalara sahne olan oyunda duşuk seviyeli bir kont olarak başlayıp yavaş yavaş kralın gozune girmek icin uğraşıyoruz. Boylesi gercekci savaş sahnelerinde Mehter Marşı kadar sizi moda sokabilecek başka bir muzik olamaz.
Crazy Taxi – Taksi (Emrah)
Emrah ’ın taksi şarkısının klibi galiba ulkemize kurgu-montaj efektlerinin yeni geldiği yıllar olmalı ki abartılı bir şekilde efektlenmiş. Şarkıya fazla maruz kalmak kalıcı hasar vermesin diye videoyu kısa tuttuk. 50 saniye kadar.
BULLY – Another Brick İn The Wall (Pink Floyd) BULLY okulda gecen bir oyun. Okul bahcesinde diğerlerini haraca bağlayabiliyor, kavga edebiliyoruz. Ancak ust sınıflardan biri gelip bizi dovunce icimizden bir adet Pink Floyd cıkmaya başlıyor.
Euro Truck Simulator – Hello Malatya (Grup Raptiye) Euro Truck Simulator bir kamyon simulatoru oyunu. Kamyonumuzla yukleri alıp kendimizi yollara vuruyoruz. Oyunu; sonradan cıkarılan Turkiye haritası yamasıyla oynarken uzun yolların bitiminde il sınırına girerken icimizden “Hello Malatya” diyoruz. Sonra Bursa ’ya geldiğimizi farkedince “olsun bize her yer Malatya” diyoruz.
Star Wars Battlefront – Uzaylılar hoşgeldiniz (Şemsi Yastıman) Star War Battlefront dunyaca unlu Yıldız Savaşları film serisinin oyunu. Oyunda imparatorun ordusuyla savaşmaktan tutunda Darth Vader ’a kadar bir suru gorevler mevcut. Ancak tam savaşın ortasında, ışın kılıcını klonların kafasına kafasına indirirken Dart Vader birden bire karşımızda “Hırrhhhh Hırrhhh Hırrhhh” diye belirince bir anda “Uzaylılar hoşgeldiniz” moduna, bu da işe yaramazsa “Hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye?” moduna dikey geciş yapıyoruz.
Diablo – Alev alev (Feridun Duzağac) Diablo şeytanlara, iblislere, ruhlara karşı mucadele ettiğimiz sinematik bir oyun. 3 buyuk şeytanı yok etmeye calışırken elbette ki ister istemez elimizi ateşe sokuyoruz.
Bilimum internetten oynanan gelin giydirme oyunları – Nikah Masası (Umit Besen) İnternet uzerinden oynanan barbi bebek giydirme, gelinlik giydirme gibi oyunlarda genellikle arka planda Umit Besen calıyor. “At artık imzanı git bir an once diyor”. “Bu adam kim diye sorarlarsa eski bir tanıdık dersin” falan diyor. Ben demiyorum o diyor.
Street Fighter – 15 Kişiye saldırdım (Guclu Soydemir) Street Fighter bire bir olarak multiplayer olarak da oynanabilen bir dovuş oyunu. Oyun her ne kadar teke tek dovuş uzerine olsa da bazen insan kendini 15 kişiyle birden kapışıyor gibi hissediyor. Biri gelip bize meydan okuyunca icimizden “Karakterinden belli senin ağzın ne soyluyor ulan…” diyerek başlıyoruz kapışmaya.