En guzel muzik turlerinden biri nedir denilse aklımıza gelecek en etkileyici muzik turu funk olur. Cunku ceşitliği karşısında ritimleri ruhunuza kadar hissedebilirsiniz. Seri gitar ritimleri, slap baslarıyla groove muziğin uzerine kurulmuş tur. Funk ile rock muzik birleşince buyuleyici guzellikte eserler ortaya cıkıyor.
Annelerimizin babalarımızın “disko” muzikleri olan ama tamamen turkce olan bir liste yapalım dedik. Turkiye ’den cıkmış insanların muhteşem ritimlerine kapılmak icin aslında cok neden varmış diyeceğiniz, ruhunuz ve bedeninizi bir devinime sokacak şarkıları sizler icin derledik. Funk ’ınız bol olsun!
1. Yavuz Cetin – Funk 2. Cahit Oben – Halimem 3. Ferdi Ozbeğen – Kopruden Gecti Gelin & Halimi Sorma 4. Mustafa Ozkent – Uskudar ’a Gider iken 5. Haramiler – Aya Bak Yıldıza Bak 6. Umit Tokcan – Uryan Geldim 7. Selda Bagcan – Rabbim 8. Moğollar – Elif 9. Sevda Karaca – Cık ortaya 10. Barış Manco – Blue Morning Angel 11. İstanbul Calgıcıları – Koroğlu Dağları 12. Akbabalar – Darıldım Darıldım 13. Mustafa Ozkent – Dolana 14. Selda Bağcan – İnce İnce Bir Kar Yağar BONUS Turkce rock/funk şarkılarını, ekibinin illustratorlerince tasarlanan kapaklarıyla birlikte şu youtube kanalının da takip edebilir ve inceleyebilirsiniz. Muziğiniz her daim bol olsun. ???