Metal muzik severler arasında bulunuşu kime ait olduğu buyuk tartışma konusu olan “Devil Horns”ta yıllardır acık ara onde olan isim efsane Black Sabbath solisti Ronnie James Dio. Fakat Kiss elemanı Gene Simmons ’a gore bu işaretin babası kendisi. Kendisini 2010 yılında kaybettiğimiz efsane heavy metal vokali Dio hayatta olamadığı icin bu tartışmalara farklı isimler tarafından birbirinden ilginc yorumlar geliyor. Fakat ortada net bir şey var ki, Simmons biraz fırsatcılık yapmışa benziyor. Bu patent başvurusu neyle sonuclanacak ve bunun karşısında kimler yer alacak bunu zaman gosterecek. Simmons ’ın başvurusunun onculuğunde “Devil Horns” yani “Şeytan boynuzları”nı yakından tanıyalım.
Kiss grubunun “uzun dilli” bas gitaristi Gene Simmons gectiğimiz hafta sessiz sedasız soluğu Amerikan patent enstitusunde aldı.
“Devil Horns” kırk yıldan fazladır metal ve rock muzik ikonlaşmış sembolleri arasında yer alıyor.
Dunyanın en buyuk hard rock gruplarından Kiss ’in bas gitaristi Gene Simmons ’ın iddialarına gore “Devil Horns”u ilk kullanan kişi kendisi.
Hollywood Reporter ’un haberine gore; rock ve metalcilerin kullandığı “Şeytan boynuzları” anlamına gelen işareti Simmons ’ın iddialarına gore kendisi ilk olarak 1974 ’teki bir turnede kullanmış.
Ve o turneden sonra dunya capına yayılım gostermiş “Şeytan Boynuzları”.
Metal muzik severler tarafından Ronnie James Dio ile anılan “Devil Horns” icin Simmons ’ın bu başvuru girişimi eski tufek metalciler arasındaki ucu acık kalmış bir konuyu yeniden alevlendirecek gibi.
Cunku Dio ile anılmasına rağmen “Devil Horns”un nereden geldiğiyle ilgili kesin ve net bir bilgi kesinlik kazanmadı hicbir zaman, yalnızca soylentiler vardı.
Hatta “Devil Horns”u 1969 tarihli “Yellow Submarine” albumunun kapağında The Beatles uyesi John Lennon ’ın yaptığını goruyoruz.
Dio ise metal muziğin bu ikonlaşmış işaretini nereden bulduğunu şu sozlerle aktarıyor;
“Babaannem ben cocukken şeytanı kovmak icin yapardı bu hareketi. Ben de sahnede susledim”
Ronnie ’nin eşi ise eşinin patent başvurusunu şu sozlerle değerlendirdi;
“Boyle bir ticari girişimde bulunmak oldukca kotu. Bu anonim bir şey, kimseye ait değildir. Marka olmamalıdır.”
Simmons ’ın patent başvurusu şurada yer alıyor.
Kaynak; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7