Şarkılarıyla olduğu kadar, şiir ve yazılarıyla da sevenlerini kucaklamayı başaran Leonard Cohen; sanat dunyası icin ozel bir yere sahip. Duruşuyla, ağırlığıyla, saygınlığıyla tanıyan herkesin saygı duyduğu Cohen buyuk kitleleri derinden etkileyen sozleriyle gunumuzun ozanlarından biri.
1. “Farkında olmadan hayatın arka sokaklarında kayboluveriyoruz.”
2. “Kendimi tumuyle bir kotumser olarak duşunmuyorum. Bir kotumseri yağmurun yağması icin bekleyen bir kişi olarak duşunuyorum. Oysa ben kendimi tumuyle sırılsıklam olmuş hissediyorum.”
3. “Bir insanın doğasındaki en ozgun şey, genellikle en umutsuz olandır.”
4. “Hepimiz acıklı bir şarkıyı severiz. Herkes yenilgiyi tadar. Kimsenin tam istediği gibi bir hayatı olmaz. Hepimiz sahnenin ortasında kendi kahramanımız olarak yeni role başlarız ve zamanla kenara itilir kalırız.”
5. “Şiir, sadece hayatın bir delilidir. Hayatınız iyi yanıyorsa şiir, sadece kuldur.”
6. “Kusursuzluğu unutun! Her şeyde bir catlak vardır… Işık iceri boyle girer.”
7. “Senin gozlerinde, beni olmak istediğim gibi tarif eden bir şey vardı.”
8. “İcimdeki butun dunlerle yeni bir şeye nasıl başlayabilirim?”
9. “Uykusuz son sığınak, uyuyan dunyada ustunluk duygusudur.”
10. “Teldeki bir kuş gibi, eski bir gece yarısı korosundaki sarhoş gibi kendimce denedim ozgur olmayı.”
11. “Bolluklar ulkesindeki ışıklar bir gun gerceği parlatabilirler.”
12. “Teldeki bir kuş gibi, gece yarısı korosundaki bir sarhoş gibi ben de kendimce ozgur olmayı denedim”
13. “Herkes bilir iyi adamların kaybettiğini, Herkes bilir kavganın şikeli olduğunu. Fakirler fakir kalır zenginler daha da zenginleşir bu boyledir; herkes bilir.”
14. “Her kelimede bir ışık parıltısı var, senin hangisini duyduğun onemli değil kutsal olanı mı yoksa kırılmış olanı mı”
15. “Seni terkedeceğim diye endişeleniyorsun, seni terketmem. Sadece yabancılar gider, her şeye sahibim, gidecek başka bir yerim yok”
16. “Hala calınabilen canları calın, en iyi adağınızı unutun, bir catlak var her şeyde işte ışık boyle sızıyor iceriye”
17. “Sınıra dayandıklarında teslim olmamı soylediler, bu yapamayacağım bir şey silahımı aldım ve kayıplara karıştım.”
18. “Asla işerken bir şeye karar verme.”
19. “Bolluklar ulkesindeki ışıklar bir gun gerceği aydınlatabilirler.”
20. “Senin gozlerinde, beni olmak istediğim gibi tarif eden bir şey vardı.”