Cihan Murtezaoğlu ’nun adını bircok projede ve albumde duymaya başladık. Son albumu “Deli Zaman” ile birlikte gonullerde taht kuran Cihan Murtezaoğlu biraz daha sakinleşmek ve durulmak icin dinlemek isteyeceğiniz bir isim. Muziğe nasıl başlamış ve bu sektorde nasıl ilerlemiş sorularının cevabı icin aşağıdaki listeye bakabiliriz.
Cihan Murtezaoğlu muziğe başlamasını “Cocukken evde bir dolapta Bulent Ortacgil ’le Fikret Kızılok ’un birlikte yaptıkları “Pencere Onu Ciceği” isimli albumlerini bulmuştum, bana kalırsa benim icin muzik o albumu dinlememle birlikte başladı.”sozleriyle anlattı
14 yaşındayken cok sevdiği amcasından gitar calmayı oğrendi. Sonra Beyoğlu ’nda bir mekanda ilk kez sahne almaya başladı
Bir fuzyon grubu olan Cihan Murtezaoğlu caz gitaristi olma yolunda ilerliyordu ama sonradan bunun kendisi icin doğru yol olmadığını anladı ve caz muzik yapmayı bıraktı
Hayallerinin peşinde koşarak Bilgi Universite ’sinde burslu olarak muzik bolumunu kazandı ve sonrasında onu tanımamıza yol acan projelerde yer almaya başladı
Ceylan Ertem, Yasemin Mori, Pinhani, Kardeş Turkuler, Mabel Matiz gibi bircok isimle calışmaya başladı
Muziğin tek bir dalından değil bircok dalından tutan Cihan Murtezaoğlu birlikte calıştığı isimlerle hem aranjor, hem gitarist hem de besteci olarak calıştı
İlk solo albumunu 2016 yılında “Bitsin Bu Delilik” adıyla yayınlandı ve bu album kendi soz ve bestelerinden oluşuyordu. Riskleriyle bilinen muzik sektorunde yeteneği hızlıca keşfedildi ve albumu buyuk bir ilgi gordu Youtube ’daki akustik muzik sahnelerinde daha sık gorulmeye başlandı ve şarkıları dillere pelesenk olmaya başladı
Melankolik şarkıları ve sesiyle en cok dinlenilen şarkısı ise bir yıl once yayınladığı “Bir Beyaz Orkide” oldu. Şarkı aynı zamanda populer televizyon dizilerinde de kullanıldı ve daha fazla insana ulaşmış oldu Mart ayında ikinci solo albumu “Deli Zaman” yayınladı. 11 şarkı iceren album yine kendi soz ve muziklerinden oluştu Cihan Murtezaoğlu ’nun kendi sozleriyle album, “İcinde yer yer ilişkilere dair umut ihtiva eden; bazı bolumlerde de varoluşsal huzun dehlizlerine dalınabilecek şarkılar” barındırıyor