Amerikalı pop yıldızı Britney Spears, Y kuşağının yakından tanıdığı bir isim. Onun şarkılarının populer olduğu donemi coğumuz hatırlıyoruzdur. Ancak sanatcı, son donemlerde şarkılarından cok ozel hayatıyla gundeme geliyor. 2008 yılında zihinsel sorunlar yaşadığı gerekcesiyle hastaneye yatan Spears ’ın vasiliği babasına verilmişti. 13 yıllık vasilik doneminde Spears ’ın babasının gorevini kotuye kullandığı ortaya cıkmıştı. Babasının vasiliğinden kurtulmak isteyen sanatcı, gectiğimiz Haziran ayında ilk kez mahkeme onunde konuşma fırsatı buldu. Mahkeme sırasında soylediği “hayatımı geri istiyorum” cumlesi ise uzun bir sure gundem olmuştu. Spears, cocuk sahibi olmak istediği halde babasının buna engel olduğunu ve ağır bir psikiyatrik ilac olan lityum kullanmaya zorlandığını ifade etti.
Vasilik duzeninden kurtulmak istediğini ifade eden sanatcı, uzun bir dava surecinden sonra nihayet ozgurluğune kavuştu. ABD Los Angeles mahkemesi, Britney Spears ’ın babasının vasilik yetkisini askıya aldı. Ote yandan FBI, baba Jamie Spears hakkındaki iddiaları araştırmak icin soruşturma başlattı. Tum dunya sanatcının yaşadıklarını konuşurken yapımcılar da boş durmadı. The New York Times ’ın hazırladığı “Flaming Britney Spears” belgeselinin ardından Netflix ’te Britney vs Spears isimli bir belgesel hazırladı. Bu belgeseller hakkında uzun bir sure konuşmayan Spears, gectiğimiz gunlerde ilk defa sessizliğini bozdu ve belgesellerde yer alan coğu şeyin yanlış olduğunu acıkladı. Hayatını surekli medya onunde yaşamak zorunda kalan sanatcı aslında soylediği şarkıların sozlerinde de ozgurluk mucadelesi verdiğini tum dunyaya haykırıyordu. İşte o şarkı sozlerinden bazıları…
1. Stronger (2000) … Beni hic onemsemedin
Alamayacağımı duşunebilirsin ama yanılıyorsun
Cunku şimdi ben…
Dunden gucluyum
Onumde olan tek şey kendi yolum
Artık senin malın değilim
…
2. Overprotected (2001) …Sırf kim olduğumu oğrenmek icin hata yapmam lazım
Ve aşırı lanet derecede korunmak istemiyorum
…Hislerimi kontrol edemiyorum
Ama hayatım aşırı korundu
…
3. I ’m Not A Girl, Not Yet A Woman (2001) …Beni korumaya gerek yok
Bununla kendi başıma yuzleşmeyi oğreneceğim zaman geldi
İhtiyacım olan şey zaman, benim olan bir an
…
4. Cinderalla (2001) … Senin buyun benim ustume kaldı
benden istediğin her şeyi yaptım
ama şimdi tum yalanlarından kurtulacağım
seni gorduğum anda kor olmak istiyorum
Aşkımı, sana feda edemem
artık sana geri donmek istemiyorum
…
5. Brave New Girl (2003) …İyi zaman gecirmek istiyor
Geriye sarma olmadan
İstediğini gercekten, gercekten bulmaya ihtiyacı var
İki ayağının ustunde
Arka koltuğa oturmayacak
…
6. My Prerogative (2004) …İnsanlar senden her şeyini alabilir
Ama inanclarını asla elinden alamazlar
Deli olduğumu soyluyorlar
Gercekten umurumda değil
Herkes hakkımda bunları konuşup duruyor
Neden sadece yaşamama izin vermiyorlar ki?
…
7. Piece of Me (2007) …Sahneye cıksam ya da
Filipinlere gizlice gitsem fark etmez
Onlar hala dergiye kıcımın resimlerini koyacaklar
…
8. Kill the Lights (2008) …Tum pozlar, odak dışı
Nefret ediyorum
Kotu olmamı istiyorsun, defolup gitmeni istiyorum
Bu stresi bırakın
…
9. Work Bitch (2013) … Başını dik tut
Parmaklar gokyuzune
Şimdi sana inanmıyorlar
Ama sana ihtiyac duyacaklar
Bunu daha daha yukseğe inşa etmeye devam et
…
Bu icerik de ilginizi cekebilir:
Britney Spears ve Babası Arasındaki Vasilik Davası Nasıl Başladı, Neler Yaşandı?
Kaynak: 1