Red Bull BC One Hip Hop Buluşması icin geri sayarken filmlerden breakdans sahnelerini hatırlıyoruz!Red Bull BC One Hip Hop Buluşması 26-27 Mart ’ta KucukCiftlik Park ’ta gercekleşecek. Hip hop kulturune odaklanan buluşmada Red Bull BC One Turkiye elemelerinin yanı sıra atolyeler, konserler ve soyleşiler de duzenlenecek.
Buyuk buluşma icin gun sayarken icinden breakdansın gectiği film sahnelerini hatırlayalım istedik.
1. La Haine (1995)
Mathieu Kassovitz ’in 1995 tarihli filmi, Paris banliyolerinde yaşayan uc arkadaşın bir gunune odaklanıyor. Cannes ’da Kassovitz ’e en iyi yonetmen odulu kazandıran film de unutulmaz breakdans sahnelerinden birine sahip.
2.Breakin ’ (1984)
Turkiye ’de Breakdance ismiyle bilinen Breakin ’, merkezinde dans ve isminden de anlaşılacağı gibi breakdansın olduğu bir yapım. Modern dans ile uğraşan genc bir kadının iki breakdanscı ile tanışması uzerine şekillenen film aynı zamanda Ice-T ’nin ilk beyazperde tecrubesi. Sectiğimiz sahne ise “yeni başlayanlar icin breakdans” temalı.
3. Flashdance (1983)
Flashdance, 80 ’ler ruhunu en iyi yansıtan filmlerden biri. Başroldeki Jennifer Beals, filmdeki adıyla Alex, bale okuluna gidebilmek icin geceleri erotik danslar yapıyor. Ancak sectiğimiz sahnede dans sırası Alex de değil, breakdansın hakkını veren sokak danscılarında.
4. Breakin ’ 2: Electric Boogaloo (1984)
Breakdansın dunyayı kasıp kavurduğu yıllar; hal boyle olunca Breakin ’ iyi bir gişe başarısı elde etmiş. Yapımcılar da bunu fırsat bilip aynı yıl icinde devam filmini cekmişler. Bu sahnede ise breakdansın insanın ayaklarını gercek anlamda nasıl yerden kestiğini goruyoruz!
5. Zoolander (2001)
Ben Stiller ’ın yazdığı, yonettiği ve oynadığı Zoolander, satirik komedi turunde. Meşhur modeller Derek Zoolander (Stiller) ve Hansel ’in (Owen Wilson) ezeli rekabeti, bu “catwalk kapışması” sahnesinde tavan yapıyor. David Bowie ise sahnenin surprizi.
6. Step Up (2006)
2006 yapımı Step Up ’ta Channing Tatum ’u aşk ve dans sayesinde sokaktan, suctan, turlu kotulukten uzaklaşırken izliyoruz. Filmin henuz başlarından bir sahne, Tatum sokakta dans ederken, yetenekli ve başarılı bir kadın onu okuduğu akademinin camından gozluyor.
Kaynak: http://www.redbull.com/tr/tr/music/stories/1331782289127/filmlerden-breakdans-sahneleri