Eğitim hayatımızda İngilizce, Almanca gibi diller oğrenmeye calışmışızdır. Ama kadınların konuştuğu dili anlayabilmek icin cok daha fazla caba harcamamız gerekir.
Erkeklere gore hayata daha karmaşık ve duygusal bakan kadınlar, bu bakış acılarını konuşmalarına yansıtır. Kurdukları cumlelerdeki asıl niyeti cozebilmek icin de once kadınları anlamak gerekir.
Biraz empati, biraz bilgi, biraz da deneme yanılma yoluyla oğrenebileceğimiz bu dil, coğu zaman hayat kurtarır.
İşte 18 maddeyle, kadınların bize anlatmak istedikleri:
1. Yok bir şey
Bir şey var. Kesinlikle bir şey var. Biran once ne olduğunu bulmaya calışsanız iyi edersiniz.
2. Ustumde cok mu kotu durdu?
Oncelikle bir kadın cok kotu goruneceği bir kıyafeti zaten giymez. Asıl soru şudur: “Cok mu guzel yoksa sadece guzel mi?”
3. Uşuyorum
“Sıcak bir yere gidelim” ya da “Kombiyi acalım” diye sakın cevap vermeyin. Sadece sarılın, olay şefkat gostermekle ilgili.
4. Ac değilim
Anlamı: “Sen ne yiyeceksen soyle, ben senin tabağından sevdiklerimi alırım.”
5. Seni affediyorum
“Yaptığın şeyle yaşayabilirim ama hayatının kalan kısmında bunu hep sana karşı kullanacağım.”
6. Umurumda değil
Bu laf bircok kez umurunda olduğunu gosterir ki dua edin oyle olsun. Eğer gercekten umurunda değilse, yapacak hicbir şeyiniz yoktur.
7. Gideceğimiz yeri sen sec
Burada dikkat edilmesi gereken nokta, senin nereye gitmek istediğin değil. Onun nereye gitmek istediğini tahmin etmek ve oraya gitmek.
8. Fark etmez
Tabii ki fark eder. Ama artık ne kadar bıktıysa, size acıklama yapmak isteğini bile duymadığını gosterir.
9. Konuşmamız lazım
Gecmiş olsun. Yapılmaması gerekeni coktan yapmışsın demek ki.
10. Bunu şimdi mi yapman lazım?
Ne kadar oyle dursa da, aslında bu bir soru cumlesi değildir. Yaptığın şeyi bırak ve yapılmasını istediği şeyle ilgilen.
11. Ne yapıyorsun?
Bu bir soru cumlesi değil. Yaptığın şeyi yanlış yaptığını belirtir.
12. Sen karar ver
Cevirmek gerekirse: “Doğru şeyin ne olduğunu ben biliyorum ama sana soylemeyeceğim. Cunku bunu senin zaten bilmen gerekiyor.”
13. Beni dinliyor musun?
O an dinlemiyorsanız yapacak cok bir şey yok demektir.
14. Cok sağol ya
Ola ki boyle bir şey duydunuz, sakın cevap olarak “Onemli değil” demeyin. Kinayeli bir teşekkur olabilir dikkatli olun.
15. *Derin Nefes Vermek*
Bu eylemi kelimelere dokmek gerekirse: “Hala karşında oturup senin salaklıklarını cektiğime inanamıyorum.”
16. Sorun değil
Sorun ama hala telafi etmek icin şansın var demektir.
17. İletişim kurmayı oğrenmen lazım
İletişimden kasıt, onun dediklerine katılmanız.
18. 5 dakika
Bunu duz mantıkla gercekten 5 dakika olarak duşunmeyin. Duruma gore bukulebilen bir zaman cizgisini ifade eder.