Arkadaşlar iyidir, duşuncelidir, superdir. Onlarla hoş vakit gecirir ve sosyal hayatınızın bir parcası olarak yaşar gidersiniz. En yakın arkadaşlar kategorisine giren, dostunuz dediğiniz kişilerin de bu ozelliklere sahip olduğunu soyleyebiliriz tabii. Ama onları sıradan arkadaşlıklarınızdan ayıran bazı acayip detaylar var.
Dışardan bakıldığında dost mudur, duşman mıdır diye şupheye duşurur bu insan grubu. Ve bu turden arkadaşlardan herkesin hayatında maksimum 3-4 adet bulunur.
Bizi hem yerin dibine sokup hem de cıkartan, yanında kapı acıkken tuvaletimizi yapabildiğimiz nadir dostların kim olduklarını hatırlayalım diye, onların birbirinden gotce hareketlerini listeledik.
1. Arkadaşınız: Pizzanın son dilimini sizin icin ayırandır. Dostunuz: Pizzanın son dilimini yer ve size pis pis sırıtır
2. Arkadaşınız: Size gelmeden once haber verir. Dostunuz: Cat kapı gelir. Hatta kapıyı anahtarla acıp “Ben geldim” diye bağırabilir
3. Arkadaş: Buzdolabınızdan bir şey alırken once kibarca sorar. Dostunuz: Buzdolabınızda yiyecek bir şey kalmamasının tek sorumlusudur
4. Arkadaş: Giysilerinizi birkac gun giyip size geri verir. Dostunuz: Ortadan kaybolan giysilerinizi aramanız gereken adres
5. Arkadaş: Sarhoş olduğunuzu gorunce sizi yeni bir ickiden uzak tutandır. Dostunuz: İctiğinizi bile hatırlamadığınız o son shot ’ı alıp, “ic ic” diyen kişidir
6. Arkadaş: Sizin hakkınızda eser miktarda bir şeyler bilir. Dostunuz: Sizin hakkınızda utanc verici bir biyografi yazabilir.”
7. Arkadaşınız sizi over, nazikce konuşur. Dostunuz sizi aşağılar ve mutemadiyen dalga gecer
8. “Bana bi sandvic yapar mısın?” sorusuna arkadaşınızın cevabı -“Tabii ki” iken; dostunuzun cevabı en iyi ihtimalle: -“Mutfağın yerini biliyorsun.” duzeyindedir
9. Arkadaşınızla hesap oderken birbirinize ısmarlamaya calışırsınız. En yakın arkadaşınız hesabı odemeden tuyup sonra bi de gebeş gebeş guler
10. Ayağınız takılıp yere yapıştığınızda arkadaşınız iyi olup olmadığınızı sorar. Dostunuz fotoğrafınızı cekip sosyal medyada paylaşmazsa şanslısınız
11. Arkadaşınızla tartıştığınızda bir daha konuşmama ihtimaliniz olabilir. Dostunuzla zaten iletişim biciminiz birbirinize kufretmek olduğundan, her şey normal seyrinde devam eder
12. Arkadaşınız sacma bir şey yapacağınız zaman sizi durdurandır; dostunuz ise size sacmalamanız icin gazı veren