Gozluk; aksesuar olarak değil de ihtiyactan kullanılıyorsa zaman zaman ilginc, yorucu, eğlenceli ya da can sıkıcı bazı mevzulara yol acabiliyor. Gozluk kullanmak ne kadar zor olabilir ki, diyenleri buradan duyabiliyoruz ama evet gozluk kullanmak bazen dunyanın en zor şeyi olabiliyor ne yazık ki… Neden mi? Biz susalım listemiz konuşsun…
1. Bitmeyen alışma suresi Gozlukle tanışma faslının ilk ayağı bu alışma suresidir. Gozluk takmayı unutmak, yolda yururken ansızın gelen duşecekmişim hissi, gozluğun arkasından değil tepesinden ya da altından bakmak alışma suresinde yaşanan minik sıkıntılardır.
2. Buğulanan camlar Soğuk hava, sıcak corba, kar, yağmur, guneş… Herhangi bir ısı olayı gozluk camlarınızın buğulanmasına neden olabilir. Aslında gozluk camlarının buğulanması bize gore oldukca sevimli bir durum ama tabi bunu bir de gozluk kullananlara sormak lazım.
3. Komik olmayan şakalar
Yaş kac olursa olsun ister 7 ister 70; illaki gozlukle ilgili komik olmayan esprilerle karşılaşırsınız. O espri bilmemkac kişi tarafından 1 milyonuncu defa yapılmıştır bu yuzden komik dahi olsa guldurmez ne yazık ki…
4. Bir turlu bulunamayan gozluk
Kesin evde unuttum, cantanın icinde olabilir mi, koltuğun kenarına mı sıkıştı acaba, kesin kolay bir yerde hatta gozumun onunde ama ben goremiyorum … Yetişkin bir gozluk kullanıcısı hayatının sonuna kadar bu soruları sorar durur. Gozlukler, kaybolma konusunda corap eşleri ve televizyon kumandalarıyla kapışırlar desek yeridir. Bu arada gozluğunuzu kaybettiğinizde aramadığınız yer kalmadıysa gozunuzde takılı olabileceği ihtimalini de aklınızda bulundurun.
5. Gozluğu cıkarsam mı cıkarmasam mı ikilemi Şoyle yamacıma gel de sana bir sarılayım, hatta dur ufaktan bir opeyim romantizmi yaşayan kişilerden biri gozlukluyse o işler o kadar romantik ve kolay olmaz maalesef. Her iki tarafın da gozluklu olduğu durumları saymıyoruz bile. Gozluğu cıkarsam mı cıkarmasam mı, şimdi cıkarırsam yanlış anlar, ay kesin gozluklerimiz carpışacak, yok ben cıkarayım… Durum budur…
6. Defalarca tekrarlanan duzeltme hareketi Genellikle orta parmağın burun kokune doğru kaydırılarak gozluğun yukarıya doğru itilmesi suretiyle yapılır bu duzeltme hareketi. Defalarca defalarca ve defalarca…
7. Gozluk camının uzerindeki parmak izleri
Sil sil bitmez izlerdir onlar. Şu sağdaki kim acaba, izler sıcak fazla uzaklaşmış olamaz. Kesin Kadriye Teyze ’nin kucuk kızı Şermin ’in parmak izi bunlar. Ay vallahi o!
8. Ya gozluk bana yakışmıyorsa duşuncesi…
Diğer modeli mi alsaydım acaba, burnumu biraz buyuk gosterdi sanki bu model. Yok yok yuzume de gitmedi. Sanırım o da beğenmedi, kesin beğenmedi… Sorular sorular… Doğru gozluk modelini ararken hayatın anlamını bulanlar bile olmuştur eminiz.
9. Kavgalardan uzak durmaya calışmak
Murphy Kanunları ’nın 119 ’uncu maddesi der ki: Bir kavgada gozluklu biri varsa ilk dayağı her zaman o yer. Zaten kavga falan hoş şeyler değil, kavga edip n ’apıcaksınız?
10. Gozluğu cıkarınca bambaşka birine donuşmek
Gozlukle nasıl bir butunleşme yaşandıysa artık, gozluk cıkınca yıllardır tanıdığınız cocukluk arkadaşınız birden biri hic tanımadığınız birine donuşuverir.
11. Kaza sonucu kırılan gozluk camının ardından yaşanan huzun Gozyaşları sel olur, icinize koca bir okuz oturur. Daha da kotusu gidip gozluk alacak vaktiniz yoktur ve en gerekli olduğu anda gozluğunuz kullanılmaz hale gelmiştir. Demek ki neymiş, gozluk kullanmak gorunduğu kadar kolay değilmiş…