Anne ve baba olmanın ilk koşulu dunyaya bir cocuk getirmek belki ama buna anlam katmak ne yazık ki bu kadar basit değil. Bir cocuğu sevgiyle buyutmek, onun sağlıklı bir birey olmasını sağlamak ve her koşulda yanında olabilmek zor zanaat. Bunu yapamayan anne-babalar olduğu gibi; dunya uzerinde anne-baba kelimelerinin icini tam anlamıyla doldurabilen guzel insanlar da var. Tıpkı Yasemin ’in anne-babası gibi.
Yasemin Erarslan, Soma ’da ailesiyle birlikte yaşayan Down sendromlu bir genc kız
Yasemin, cok kucuk yaşlardan beri beyaz bir gelinlik giyip mutlu bir yuva kurma hayali kuruyordu.
Onun kucukluğunden beri kurduğu beyaz gelinlik hayali, anne ve babası sayesinde gercek oldu
Yasemin ’in annesi Aynur Hanım ve babası Kudret Bey, biricik kızları icin, kendi imkanlarıyla temsili bir duğun gercekleştirdi.
“Kızımın bir geline bakışı beni cok uzdu, dedim ki neden olmasın?” İşte Yasemin ’in annesi boyle soyledi ve…
Ona hayal ettiği beyaz gelinliği giydirerek ‘damatsız ’ bir duğun yaptı
Yasemin ’in duğunu, alışılmışın biraz dışındaydı. Ancak o hayalindeki gelinliğin icinde inanılmaz mutlu gorunuyordu. 🙂 Soma Belediye Duğun Salonu ’nda yapılan duğunde kınalar yakıldı, halaylar cekildi ve tum sevdikleri onun sevincine ortak oldular.
“Kızımızın hayalini gercekleştirmek istedim. Onun tek hayali buydu. Boyle mutlu ve eğlenceli bir gune şahitlik eden herkese cok teşekkur ederim.”
Boyle aktardı sevincini Yasemin ’in annesi Aynur Hanım. Mutluluğu her halinden belli olan Yasemin de mikrofonu eline alıp duğunune katılan herkese defalarca teşekkur etti.
Biz de bu sıcacık aileye en icten duygularımızla teşekkur ediyoruz… Cunku onlar bize bir kere daha; anne-babalarımızın en imkansız hayallerimizi bile gercekleştirebilecek kadar guclu olduklarını hatırlattı.