Onlar gundemin orta yerine duşup gunlerce konuşulan, zaman zaman gulduğumuz zaman zaman yine gulduğumuz ama gulerken keşke arkadaşlar boyle yapmasalar demekten de kendimizi alamadığımız efsane fantastik karakterler. Hazır “Bana mı sordunuz?” deyip kenara cekilme sezonu acılmışken biz de bize sormayanlara birazcık sitem edelim dedik ve kendilerini anımsayıp tebessum etmek icin bir liste hazırladık. O değil de keşke bunları yapmadan once bize de bir sorsaydınız, hem biz oyle “Bana mı sordunuz?” deyip sanki hicbir şey olmamış gibi davranmazdık. 🙁
1. Şişli Etfal ’de ayak ustu tuvaletini yapan teyze
Yani bir yolu olsa da zamanda gecmişe gidip “Teyze yanlış yapıyorsun, yapma!” diyebilsek.
2. Kraliyet ailesinin kuğusunu kesip yiyen adam
Adamlar kuğuları golde tatlı tatlı yuzsunler, guzel guzel takılsınlar diye bırakmış, bu arkadaşımız da kraliyet korumasındaki kuğuyu avlayıp yemiş. Kendisinin Turk olduğunu hatırlatmamıza gerek yok herhalde. Bize sorsaydı eğer “Uzum var uzum ye…” der ulke gundemini bu kadar meşgul etmesinin onune gecerdik. Ama işte bize değil hep başkalarına soruyorlar, bize sorsalar aslında… 🙁
3. Sosyal medyanın gazına gelip kitap yazan Tuğce Kazaz
Keşke bize ufaktan bir cıtlatsaydın Tuğce. Kitap mı yazsam kendimi mi assam karar veremiyorum, deseydin keşke… Biz sana doğru yolu gosterir kucuk şirin bir Tuğc-Et acmanı onerirdik hic olmazsa.
4. Torununun bilimsel deneyine tuz biber eken anneanne
Her ne kadar anneannemize, bizim bu kucuk bilim adamıyla tanışmamıza vesile olduğu icin muteşekkir olsak da o son suyu icmeyecektin demeden edemiyoruz. Bize sorsaydı eğer kendisine su yerine naneli limonata ya da milli iceceğimiz ayranı onerirdik ama sormadı işte. 🙁
5. Papaz eriğini imam eriğine cevirmeye calışan sivri akıllılar
Tamam bu kadar sacma bir şeyi duşunebilmek gercekten mucizevi bir zeka gerektiriyor biz normal akıllılar bunu anlayamayız ama neden yani? Bizi bulup sorsanız, “Ya arkadaşlar bizde acayip ucuk bir hayal gucu ve bu hayal gucunden boncuk cıksa takdir edecek kadar cıldırmış bir kitle var, ne diyorsunuz nasıl bir şey yapalım?” diye. Biz de erikle falan uğraşmayın, zeytin ağacında para var diyorlar tarla alın zeytin yetiştirin derdik. Niye sormuyorsunuz?!
6. Demet Akalın ’ı olan Tek Taş
Biliyorsunuz bir sure once Instagram unlulerimizden sayın Tek Taş, Demet Akalın ’ın parmağına girdi ve boy boy fotoğraflarla gundemimizi meşgul etti… Yani sayın Tek Taş kardeşimiz, bir Demet Akalın ’ın olabilir ama bunu gozumuze gozumuze sokmadan once bize de bir sorup fikrimizi alamaz mıydın? Ben Demet Akalın ’ımı her yerde gozunuze sokuyorum ama bir sakıncası var mı diye soramaz mıydın? Demet Akalın ’ın olmasın demiyoruz hobi olarak gene olsun, olsun ama biraz geride dursun, nedir yani? Ne bu nispet? Bizim Demet Akalın ’ımız yok diye mi butun bunlar? 🙁
7. Esra Erol ’un goğsunu avuclayan amca
Amcamız bu elim hadiseyi gercekleştirmeden once bize sorsaydı şayet kendisine, kapalı ve havasız studyolarda omur curuteceğine park bahce dolaşıp mis gibi oksijen almasını onerirdik.
8. 46 yaşındaki Vietnamlı ’yı cocuk sanıp kucaklayan milletvekili
Abimizi kucaklamadan once bize sorsaydın, ablacım hic kucaklama elbisen kırışır, derdik belki.
9. İrlandalı boksore sataşan esnaf
sdkfsdkfjsdakfjsadfksa gulmekten bize sorsalar ne derdik yazamıyoruz bile sdkfjskfskas.