Kadınlarımız modaya yon vermeye devam ediyor. Bunu yaparken de farkında olmadan davranışlarında garip bir anlatı peydah oluyor. Orneğin gozluk stilleriyle karşı cinse bir mesaj vermeye calışıyorlar ve bunların farkında değiller. Tabii ki bu karşı cinsin dış gorunuşune gore değişebilecek bir durum. Ama yine de genel bir yargı barındırdığı aşikar. Hemen listemize geciyoruz.
1. Gece 12 olmadan evde olmam lazım gozluğu…
Bu tip ve buna benzer gozluk modeli kullanan kadınlarımız genelde hicbir zaman buyumediklerini iddia ederler.
2. En sevdiğim şair Cemal Sureya ’dır gozluğu…
Bu ve bunun gibi yuvarlak camlı, kalın kemikli gozlukler kullanan kadınlarımız ise tam bir edebiyat aşığıdır. Resimle de uğraşırlar, muzik kulturleri de gelişmiştir. En sevdiği muzik grupları “-Son cakıl taşı sulfuru, Akabinde İzafiyet, g.t g.teyken osururuz tarzı yeni nesil rock gruplarıdır.
3. Haftasonu Bodrum ’a ucuyorum gozluğu…
Bu ve bu tarz gozluk kullanan dostumuz haftasonu kız kardeşi ile Bodrum ’a ucacak ve iki hafta onceden hazırlanmaya başlayacak. Tabii arabayla alıp, bırakmanız da gerekmekte. Cunku bu gozluğu kullanan kadınlarımız toplu taşımadan habersizdir. Genelde Yeditepe, Okan, Bahceşehir, Beykent gibi ozel universitelerde bolca karşılaşabilirsiniz. Unutmadan babası hakkında hicbir zaman fikriniz olmaz, ama cok para kazandığını bilirsiniz.
4. Sarılalım ama sevişmeyelim gozluğu…
Bu ve buna benzer modelleri seven kadınlarımız ise tam bir romantizm hastasıdır. Naif ve cocuksu yapılarının yanında partnerlerine sacma testler yapmayı da aşırı severler. Orneğin gece eve davet ettiğinizde “-bu gece sadece sarılmaya ihtiyacım var…” der ve masum masum yuzunuze bakar. Siz de “-benim de…” diyip mahsun mahsun tavanı izlerken bulursunuz kendinizi. (Şair olarak Cemal Sureya ’nın aksine daha cok Turgut Uyar ’cılardır.)
5. Ne zaman evleniyoruz? gozluğu…
Bu tip gozluk takan kadından, eğer ki evlenmeyi duşunmuyorsanız kacın derim! Cunku bir şekilde zihninize bu duşunceyi sokar. En tehlikelisiyse bunu farkettirmeden yapar. Bir bakarsınız ki duğun hazırlığındasınız ve aradan uc yıl gecmiş. Duzenli ilişki isteyen beyler olarak direkt bu bolume gecebiliriz.
6. Sen kimsin ki beni kesiyorsun gozluğu…
“-Sen kimsin ki beni kesiyorsun?” diyor gibi bakmıyor mu ama? Ya da “-Sen beni ne kadar kesebilirsin ki?…”
7. Gider misin lutfen gozluğu!…
Bu gozluğu kullanan kadınlarımız ise gayet atarlı bir şekilde “-Git burdan! Az otede utan oyle gel…” gibisinden bir ima ile yaklaşır herkese. Onları o kadar kolay kesemezsiniz…
8. Bu da mı evlenmiş gozluğu?…
En acıklı gozluk modelimiz bu… Aaa Aysu da mı evlenmiş? Vay be… Genelde şaşırarak gecirirler zamanlarını. Kıskanclık değil de kıskanclık ve gıpte arasında bir duygu ile butunleşmiş bir gozluk modelidir…
9. Sudoku cozmek icin yaratıldım ve bu şekilde olumsuzluğu buldum teyzesi gozluğu…
İşte bu! Sudoku cozerek olumsuzluğumu ilan ettim veyahut bir bakıma da “-ben kemerimi sutyen olarak kullanıyorum..” dememek icin bu gozluk kullanılıyor. Hem de uzun senelerdir…
10. Hic opmiyim canım moda tasarım okuyorum da gozluğu…
İşte bu. Ne okuduğunu yahut nereden mezun olduğunu sormayın bile. 🙂