30 Ağustos 1930 doğumlu olan Warren Buffett gercek bir dahi. Onun belki de en buyuk yeteneği cok karmaşık şeyleri basitleştirmesi. Hayatı boyunca onu dinlemek isteyen herkese tavsiyelerini vermiştir. Yaklaşık 70 milyar dolar sahibi olan Buffett belki bizlerden bile daha mutevazi bir hayat yaşıyor.
Şimdi yatırım efsanesi başarı sırlarını bizlerle paylaşıyor.
Hayat Uzerine… 1. Bir cok şeyi yanlış yapmadığınız surece sadece cok az şeyi doğru yapmanız yeterlidir.
2. Eğer kendinizi surekli batan bir gemide buluyorsanız, surekli yama yapmaya uğraşmak yerine geminizi değiştirin.
3. Olağanustu işlerin her zaman olağanustu sonuclar cıkarması gerekmez.
4. Tarihten oğrendiğimiz en onemli ders, insanların tarihten hicbir şey oğrenmediği gerceğidir.
5. Alışkanlık zincirleri cok hafif hissedilir ama kırmaya calışınca ne kadar ağır olduğunu anlarsınız.
6. İnsanların bazı kotu karakter ozellikleri kolay şeyleri zorlaştırıyor gibi gozukuyor.
7. Hicbir şey, mantığı efor sarf etmeden kazanılan cok fazla paradan daha kolay bozamaz.
8. 20 yılda kazanılan itibar 5 dakikada kaybedilebilir, eğer bunu aklınızda tutarsanız, işleri farklı yapacaksanız.
9. Sizden daha iyi insanlarla takılmak daha iyidir. Arkadaşlarınızı sizden daha iyi ozelliklere sahip olanlardan secin.
10. Fiyat odediğiniz, değer aldığınızdır. İster corap olsun, ister hisse senedi, indirimdeyken almayı severim.
Yatırım uzerine… 11. Bir yatırımcının en onemli ozelliği mizacıdır. Ne kalabalıktan olmaktan, ne de kalabalığa karşı olmaktan zevk almamalısınız.
12. Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir onemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız.
13. 1 metrelik bir cukurun uzerinden atlamak istemem, 30 cm ’lik bir cukurun uzerinden adım atmak isterim.
14. Kısa vadede piyasa populerlik yarışması icerisindedir, uzun vadede ise bir tartı makinesi.
15. Fırsatlar her zaman gelmez, eğer altın yağıyorsa buyuk bir kova koyun, kucuk bir kase değil.
16. Eğer bir hisse senedine 10 yıl sahip olmaya razı değilseniz, 10 dakika bile sahip olmayın.
17. Bir firmaya yatırım yaparken, o firmanın topluma ne katacağına ya da ne kadar buyuyeceğine bakmayın. Onun yerine rekabet avantajına ve bu avantajın ne kadar sureceğine bakın.
18. Ben cok bir yatırımcıyım cunku aynı zamanda iş adamıyım. Ben cok iyi bir iş adamıyım cunku aynı zamanda yatırımcıyım.
19. Cok iyi bir firmanın hisse senedini iyi fiyata almak, iyi bir firmanın hisse senedini ucuza almaktan cok daha iyidir.
20. İhtiyacınız olmayan şeyleri satın alırsanız, ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.
21. Risk siz ne yaptığınızı bilmiyorsanız vardır.
onpano nedir?
onpano ceşitli eğitimleri ilgilileriyle buluşturmak amacıyla kurulmuş, eğitim ilanlarını tek catı altında toplayan bir web hizmetidir. Kullanıcılar, onpano.com ’da bulunan eğitimler arasından kendilerine en yakın, en uygun fiyatlı ve en uygun icerikli olanı secebilir, eğitim verenlere ulaşabilir, eğitimleri satın alabilir ve bu eğitimler ile kendilerini geliştirebilir, kariyerinde ilerleyebilir, yeni ilgi alanları yaratabilir ve kendileri ile aynı ilgi alanına sahip kişileri tanıma fırsatı bulabilir.
Bu muhteşem etkinlikleri kacırmamak icin dilerseniz siz de onpano ’yu kendi web sitesinden, Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz.