Gecen hafta meydana gelen korkunc metrobus kazası hala akıllarımızda. Avrupa yakasından gelen bir metrobus, Acıbadem durağında yoldan cıkarak başka aracları da altına almış ve ortaya gercekten oldukca korkunc bir fotoğraf cıkmıştı. Olaydan kısa bir sure sonra da sosyal medyaya duşen goruntulerden kazanın nedeninin, bir yolcu bile metrobus şoforu arasında cıkan tartışma olduğunu oğrendik.
Kaza sonucunda 11 kişi yaralanırken; hicbir can kaybının yaşanmaması ise gercekten bir mucizeydi… Ve mucizeler bu kadarla sınırlı kalmadı. Yaşanan kazadan bir doktor da mucizevi bir şekilde kurtulmuştu. İşte o doktorun cok şaşıracağınız kurtulma hikayesi.
İbrahim Mithat Us isimli doktor, kaza sabahı cep telefonunu evde unutmasaydı; belki de o korkunc kazaya hic denk gelmeyecekti…
Olayın detaylarını anlatan Us, cep telefonunu unuttuğu icin o sabah, yola 10 dk kadar gec cıktığını soyluyor.
“Kısaca kaza olacaksa oluyor yani. Kazadan 1 dakika once sol şeride gectim. Kısa bir sure sonra da metrobus bariyerlere carparak onumdeki iki araca vurdu ve aracları kenara doğru itti. Metrobus hızlanarak benim uzerime doğru geldiğinde refleksle kendimi sağ tarafa attım. Aracta başka biri daha olsaydı sağ cıkamayabilirdi. Bir tek benim olduğum on kısımda yaşam alanı kalmıştı zira koltuk boyunluğunu koparıp goturen metrobuse karşı hic şansım yoktu. O an metrobusun altında saatler gectiğini duşundum.”
O korku dolu dakikaların kendisine saatler gibi geldiğini soyleyen Us, kaza anında hızlı ve mantıklı şekilde davranabilmesi sayesinde bugun hala hayatta…
“Adrenalinden dolayı kaza anında cok mantıklı duşunuyorsunuz.”
Kazanın şokuna rağmen cesaretini korumaya calışan İbrahim Bey, kazanın hemen ardından aracından dumanlar yukseldiğini gormuş ve anında kontağı kapatmış. Sonra da kornaya basarak aracın icinde olduğunu dışardakilere bildirmiş.
Paniğe kapılmak yerine bilincli bir şekilde hareket etmeyi başarabilen doktor, kazanın hemen ardından aracındaki sesli komut programı Siri ile eşini bile aramış
“Onlara kaza yaptığımı ve metrobusun altında kaldığımı soyledim. Eşime cocuklarımı ve kendisini cok sevdiğimi fakat aractan cıkabilir miyim bunu bilmediğimi aktardım. Eşim bunun uzerine ben aractan cıkmadan olay yerine gelmiş. Allah korudu başka soylenecek bir şey yok.”
Adeta yok olmuş bir arabanın icinden kucuk bir yaralanma ile kurtulan Us, kazadan sonra sol elinden ameliyat olmuş ve 3 hafta sonra mesleğine donebilecek…
Kazanın suclularının bir an once cezalandırılmasını istediğini soyleyen Us, kazanın korkunc anlarını hala unutamadığını soyluyor:
“Aracı cektikleri zaman eşimi orada sağ salim gordum ya ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Bir battaniye vermişler eşime o battaniye gozumun onunden hÂl gitmiyor. Ben sucluları Allah ’a havale ettim. Allah eşimi bana ve cocuklarıma bağışladı.”
Soyleyecek bir şey yok; umarız bir daha boyle kazalar yaşanmaz ve hicbir sucu olmadığı halde olumun kıyısından koşesinden donen bu insanlar; boyle mucizelere ihtiyac duymazlar!
Yararlanılan Kaynak: 1.