Dunyanın her yerinde gecerli olan ve kimsenin itiraz edemeyeceği gerceklerden biri, oğretmenliğin en değerli mesleklerden biri olmasıdır. Ve ne yazık ki sadece ulkemizde değil, bircok yerde oğretmenlerin kıymeti yeteri kadar bilinmiyor. Belki de bu yuzden kalifiye insanlar artık oğretmenlik mesleğini secmekten cekinir oldu. Ama tabii ki bu, bazı mukemmel insanların idealist bir secimle oğretmenliğe devam ettiği gerceğini değiştirmiyor. İşte Amerika ’da yaşayan Kinsey French de buna kanıt niteliğinde bir oğretmen.
“Ozel Eğitim Oğretmenleri”, herhangi bir şekilde oğrenme konusunda zorluk ceken veya zeka, duygusal, fiziksel engellere sahip oğrencilerle calışan oğretmenlere verilen bir isim. Oldukca sabır ve ozveri gerektiren bu mesleğe kendini adayan Kinsey French ’in oğrencileriyle arasındaki ozel bağ bizi cok duygulandırdı ve mutlu etti. ❤
ABD, Kentucky ’de down sendromlu cocuklara eğitmenlik yapan Kinsey French, nikah toreninde yuzuk ve cicek taşıyıcıları olarak kendi minik oğrencilerini secti
Bu minikler, ciceği burnunda oğretmen French ’in ilk sınıfı. Ve onları ailesi gibi goruyor
İşte French bu yuzden, bu ozel gunde onlarsız olamayacağını anlamış
“Nikah gunumuzde bizimle olmaları, bizimle beraber kutlamaya katılmaları hem eşim Josh, hem de benim icin cok heyecan vericiydi.”
French ’in oğrencileri, down sendromlu cocuklara ozel bir programda eğitim goruyorlar
Bu program dahilinde gunun belirli saatlerinde okuldalar. Cocuklara, mesleki ve konuşma terapisi veriliyor
Tahmin edeceğiniz gibi, nikah salonunda kuru bir goz kalmamış : ’)
Sizce de mukemmel gorunmuyorlar mı? ?
Kaynak; 1